Nyheter

Nordic Medtest 19 december, 2019

Nordic Medtest ansvarar för pilottester i Säker digital kommunikation

Under 2019 har Nordic Medtest ansvarat för arbetet med pilottester i projektet Säker digital kommunikation (SDK), agerat pilotstöd, samt tagit fram SDKs anslutningsprocess som redovisades på projektets informationsmöte den 11 december.

Compare 9 december, 2019

Lunchföreläsning gav försmak av ny AI-utbildning

Fredagens Compare-lunch blev ett första smakprov. I mars kommer Jenny Hammarberg tillbaka till Karlstad med en AI-utbildning för operativa ledare.

Compare 5 december, 2019

Academic Work öppnar för helt nya utbildningsmöjligheter

Academic Work är nyblivna medlemmar i Compare, men det är långt ifrån den enda nyheten om företaget. I pipeline ligger idéer som kan resultera i både företagsutbildningar och konsultutbildningar på plats i Karlstad.

Compare 4 december, 2019

Digitala trender för 2020: Spårbar köpskam, H2H och King Kong

Säsongens sista TechTalk blev inte bara en avslutning – utan också en spaning mot framtiden. I en liveinspelad podd siade Compares Stefan Skoglund och Lise Bergqvist om vilka som blir de hetaste digitala trenderna nästa år.

Involvus 4 december, 2019

Involvus Värmland växer vidare!

Vi avslutar året lika starkt som vi började – Med att välkomna en ny medarbetare till oss på INVOLVUS i Värmland!

Compare 28 november, 2019

ÅF och Pöyry blir AFRY – söker nya medarbetare i Karlstad

Nyligen blev det klart att ÅF och Pöyry antar det gemensamma varumärket AFRY. Compare ställde några frågor till David Andersson, section manager industrial digitalization i Karlstad, om vad skiftet innebär och hur sammanslagningen fungerat hittills.

Compare 27 november, 2019

Prototyper får innovationer att flyga ut ur huvudet

Under parollen ”ut ur huvudet och in i den verkliga världen” gav Patrick Standfast en bra inblick i värdet av att bygga prototyper i veckans TechTalk. Faktum är att hela föreläsningen till sist fick fungera som exempel!

Soleil 26 november, 2019

SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA – EXTERNWEBB SOM VANN PUBLISHING-PRISET

Södertörns högskolas nya målgruppsanpassade webb är studenternas livlina i vardagen. Deras behov har varit i fokus under hela resan och webben vann Publishingpriset 2019 för bästa webbplats

AFRY 25 november, 2019

ÅFPöyry blir AFRY

ÅF och Pöyry är två starka företag som nu går samman i ett gemensamt ledande varumärke - AFRY.

Compare 22 november, 2019

Dags att nominera Årets digitala välfärdsinnovation

Det har blivit dags att för tredje året i följd uppmärksamma den del av näringslivet som kämpar för att göra vårt samhälle bättre. Känner du till företaget som utvecklat Årets digitala välfärdsinnovation? Tveka inte att skicka in en nominering!