Vad var det som lockade dig till Compare?
− De samhällsutmaningar vi står inför, till följd av exempelvis det säkerhetspolitiska läget och den skenande AI-utvecklingen, kräver hög innovationsförmåga. Framför allt inom tech och digital utveckling. Jag kände mig väldigt lockad av att få vara en del av processen. Att arbeta med kommunikation inom en så kommunikationscentrerad bransch känns otroligt spännande. Compare är spindeln i nätet som kopplar samman företag, start-ups, investerare, offentlig sektor och forskning för att skapa en mer robust struktur för innovation i en tid då det är helt avgörande.

Vad kommer du göra som Communications Officer?
− Jag kommer ägna mig åt både strategiskt och operativt kommunikationsarbete, med balansgång mellan interna kommunikationsprocesser och projektkopplade insatser. Jag kommer främst arbeta med det svensk-norska interreg-projektet Cross Border Cyber Capacity (CBCC), med fokus på cybersäkerhet, men även med projektet Smart & Safe som fokuserar på att skapa trygga offentliga miljöer genom smarta IoT-lösningar, och projektet Health Data Sweden (HDS) som kretsar kring digital transformation inom hälsodata.

Vad har du gjort tidigare?
− Närmast i tid har jag arbetat med utveckling av livsmedelsbranschen som kommunikatör på Nifa, branschföreningen för värmländska mat- och dryckesföretag. Innan dess arbetade jag som journalist i nästan tio år, varav tre år som redaktör för näringslivstidningen Värmlands Affärer. Ursprungligen är jag dock kulturvetare och arbetade som kultursamordnare inom Region Värmland i drygt två år med ansvar för ett projekt inom arrangörskap. Kort sagt har jag en krokig yrkesväg bakom mig som bidragit med många olika perspektiv och kompetenser.

Vad gör du när du inte arbetar?
− Majoriteten av min fritid ägnar jag åt att umgås med min fru, vår fyraårige son och våra två katter samt andra nära och kära. Övrig tid tillbringar jag gärna åt att vara kreativ på ett eller annat sätt. Jag har sysslat med kreativt skrivande så länge jag kan minnas men tycker även om att måla, fotografera, filma och skapa musik. På senare tid har jag blivit besatt av det AI-drivna musikverktyget Udio där man kan skapa låtar genom att till exempel mata in egna låttexter och experimentera med prompts för att skapa det sound man är ute efter.

FEM SNABBA

  • Kaffe eller té
  • PC eller Mac
  • Film eller serie
  • LinkedIn eller Facebook
  • Mejl eller telefonsamtal

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss