Säffle kommun har valt Tietos lärportal edWise för kommunens skolor. Viktigt vid beslutet om lärportal var att den skulle ha sin utgångspunkt i aktuella, nationella styrdokument, skollagen och de olika läroplanerna, samt att den skulle vara lätt att integrera med kommunens existerande system. Den nya lärportalen ska vara i drift inför höstens skolstart.

I Säffle kommun finns ett tjugotal kommunala skolor, från förskola till vuxenutbildning. Ett krav som kommunen ställde var att systemet skulle kunna fungera i såväl förskola, familjedaghem, fritidshem, som i förskoleklasser, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning.

”Vikten av att kunna ha ett gemensamt arbetsverktyg för lärandets alla processer i olika nivåer är mycket stort, så att vi kan skapa en bra struktur med ett enhetligt synsätt genom alla åldrar”, säger Johan Lundh, rektor i Säffle kommun.

En allt större del av det administrativa arbetet läggs på lärarna. Det var därför viktigt att portalen skulle utgöra ett effektivt stöd för både läraradministrativa processer, som pedagogisk planering, individuella utvecklingsplaner (IUP), kunskapsuppföljning, elevdokumentation med mera, och elevernas arbetsflöden med planeringar, inlämningsuppgifter och möjlighet att dela dokument.

Lärportalen edWise syftar till att frigöra handlingsutrymme för lärarna att ägna sig åt sin kärnverksamhet: Arbetet med eleverna. Dessutom kan vårdnadshavare få insyn i elevernas skolarbete via portalen.

­”Tietos lärportal involverar alla som arbetar i och kring skolan. Här kan lärare, elever, skolpersonal och föräldrar kommunicera med varandra och dela information. System hanterar enkelt olika roller för skolledare, administratörer, lärare, elever och föräldrar. Alla får tillgång till den information som är relevant för just sin roll”, säger Christer Sandrehav, affärsansvarig på Tieto.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss