CompareKvinna – ett nätverk som riktar sig till alla kvinnor med IT-relaterade yrken i Värmland (alltså inte bara anställda på Compare-företag – inbjuder till frukostmöte fredag 26 september med Jenni Lindén på KUT (Kriminalunderrättelsetjänsten) hos Polisen i Värmland.

Frukostmöte om Nätmobbning och internetdroger

Det är inte alla som påverkas positivt av det nätbaserade samhälle vi lever i. Mobbning och internetdroger är idag en verklighet för många barn och ungdomar. CompareKvinna bjuder in tillfrukostmöte 26 september med Jenni Lindén på KUT (Kriminalunderrättelsetjänsten) hos Polisen i Värmland.

ad kan vi som vuxna medmänniskor och föräldrar göra för att skapa en tryggare tillvaro på nätet för våra barn och ungdomar? Under frukostmötet berättar Jenni om verksamheten KUT och de två aktuella och viktiga ämnena – nätmobbning och internetdroger:

Vad är nätmobbing – vad ska/kan man göra? Enligt Friends undersökning Nätrapport så utsätts var tredje barn och ungdom mellan 10-16 år för kränkningar på nätet. De mest utsatta, enligt rapporten, är tjejer 13-16 år vilka också spenderar mest av sin uppkopplade tid åt att vara social på nätet.

Hur ser handel av droger på nätet ut? ”Silk Road – som blocket fast droghandel”. Silk Road är en global marknadsplats som inte existerar på ”vanliga” webben.

Jenni Lindén har sedan 1995 arbetat inom ICT-branschen i Karlstad. Hon har 16 års erfarenhet av internetbranschen där hon bland annat jobbat hos några av de största hostingbolagen i både Sverige och Norge. Jenni är uppväxt på Hammarö men bor numer i Karlstad med sambo och två barn.

PRAKTISK INFORMATION:

  • Tid: 26 september, klockan 07.30-08.45
  • Plats: CGI, Tynäsgatan 6, Karlstad
  • Anmälan: Senast den 23 september via denna länk >>
  • Kontakt vid frågor: Maria Johansson, Karlstads universitet; maria.k.johansson@kau.se; 054 – 700 10 18; 070 – 180 82 33

CompareKvinna är ett nätverk som riktar sig till alla kvinnor med IT-relaterade yrken i Värmland (alltså inte bara anställda på Compare-företag). Nätverket stöds av Compare, Tieto, CGI, Sogeti, Elvenite och Karlstads universitet. Kvinnor med IT-relaterade yrken behöver synliggöras – dels för att stärka varandra, dels för att få in fler kvinnor i den mansdominerade branschen. Därför stödjer Compare kvinnliga nätverk som finns – och som gemensam och neutral samverkansorganisation för Compare-företagen ser vi det som naturligt att även driva frågan om ett oberoende nätverk för IT-kvinnor. Läs mer om CompareKvinna >>

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss