Ett 60-tal kvinnor från den värmländska IT-branschen fick lyssna till och inspireras av Caroline Larsson och hennes föredrag Enastående vid CompareKvinnas tolfte nätverksträff.

Genom glädje och förmågan att hitta och följa sin egen strategi skapade Caroline Larsson (bilden) nya mål och möjligheter i en situation som först kändes hopplös.

När Caroline, 22 år, först överlevde en jordbävning och sen fick diagnosen cancer och frågan om hon ville leva så var svaret självklart – Ja! Men sen kom beskedet att enda sättet att överleva cancern var att amputera högerbenet, ovan knät. För vem som helst är det ett oerhört tufft besked och för en 22-årig golfspelande tjej på väg mot en proffskarriär kändes livet som om det vore över.

Tack vare Carolines mentala styrka och hennes enastående inställning till livet, sig själv och människor runt omkring henne så hittade hon ett sätt att välja livet, acceptera situationen, hitta inspiration och skapa möjligheter utifrån hennes nya förutsättningar.

”Alla berättade för mig att ett liv på ett ben kommer vara mycket sämre än ett liv på två ben. Det de alla hade gemensamt var två ben, hur kan de då veta att ett liv på ett ben är sämre?”

Mottot ”fear less – live more” bär Caroline med sig och hämtar styrka ur. För att undvika att den rädsla hon kände inför amputationen skulle sluka energin hon behövde för att ta sig igenom operationen och vägen tillbaka bestämde hon sig för att göra rädslan till sin vän.

”Jag valde att ta farväl av mitt första liv och efter amputationen börja mitt andra liv samt att inte jämföra de två eftersom de innebar helt olika förutsättningar. Jag listade ett antal frågor att finna svar på i det nya livet och blev uppriktigt nyfiken på att ta reda på dessa och hur det skulle bli. Hur många människor får till exempel möjligheten att lära sig cykla, rida islandshäst och spela golf, först på två ben och sen på ett ben?”

På ett ben har Caroline åstadkommit mer och hittat fler möjligheter än de flesta på två ben. Bara 2,5 månad efter amputationen spelade hon lag-SM i golf tillsammans med sina lagkamrater från Karlstad Golfklubb. Hon kommer i år, både spela tävlingar här i Sverige men också ute i Europa. Golfspelandet varvas med föreläsningar där hon, precis som under CompareKvinnas nätverksträff, trollbinder och inspirerar med sin livshistoria, enorma glädje, entusiasm och förmågan att nå uppsatta mål samt hitta nya möjligheter utifrån förändrade förutsättningar.

Compare Kvinna är ett nätverk som riktar sig till alla kvinnor med IT-relaterade yrken i Värmland (alltså inte bara anställda på Compare-företag). Nätverket stöds av Compare, Tieto, CGI, Sogeti, Elvenite, Effect management och Datavetenskap vid Karlstads universitet. Kvinnor med IT-relaterade yrken behöver synliggöras – dels för att stärka varandra, dels för att få in fler kvinnor i den mansdominerade branschen.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss