Två Compare-företag blir ett när Stamford AB utökar sin spetskompetens inom webb- och applikationsutveckling genom att förvärva Complexika Interaction Sweden AB. Samtidigt köper Stamford rättigheterna till Complexikas egenutvecklade verktyg för innehållshantering. Stamford AB erhåller dessutom flerårig erfarenhet och kompetens inom områdena IT-design och varumärkesprofilering.

Ackvisitionen öppnar upp för nya affärsmöjligheter för Stamford, som med det inköpta verktyget blir en ytterst intressant aktör på marknaden då verktyget erbjuder bred funktionalitet och egna affärsmöjligheter för kunderna.

”Det här innebär en jättestor möjlighet för oss att få fortsätta med vårt arbete under ett annat tak, samtidigt som vi får chansen att visa vad vi går för inom andra verksamhetsområden. Vi är givetvis enormt stolta och glada över att Stamford ser den potential som de gör i oss och vårt system”, säger Andreas Andersson, VD på Complexika Interaction Sweden AB.

”För att skapa substantiell tillväxt i Karlstad behöver vi fler tillverkande företag med utvecklingspotential. Som ägare till bolaget är jag mycket glad över att Complexika valde Stamford när man sökte en lämplig partner. Genom denna affär får Stamford in både programvara och ett nytt engagerat team i bolaget. Vi har nu allt som behövs för att ta fram nya, spännande IT-lösningar, inte minst applikationer för marknadens populära, bärbara enheter. Vi ser fram emot en mycket spännande framtid tillsammans”, säger Lars Järner, ägare av Stamford AB.

”Med Complexika får vi möjlighet att komplettera våra befintliga produkter och lösningar med ny funktionalitet och affärsnytta. Dessutom öppnar systemet möjlighet till nya affärer när vi nu också kan erbjuda marknaden en lösning för effektiv hantering av informationsflöden via applikationer till bärbara enheter som kunden själv administrerar”, säger Conny Rexed, VD på Stamford AB.

Complexika Interaction Sweden AB: Complexika har sedan starten i april 2011 arbetat med webb- och applikationsutveckling för iPhone, iPad och Android. Företaget har även utvecklat ett eget CMS-verktyg för att administrera och underhålla applikationer helt dynamiskt. Complexika bestod vid övergången till Stamford av tre personer, alla utbildade på Karlstads universitet. För vidare information om företaget och dess tidigare verksamhet, se www.complexika.se

Stamford AB: Stamford är ett produktorienterat mjukvaruföretag med säte i Karlstad. Företaget har under 20 år utvecklat effektiva systemlösningar för dagligvaruhandeln och fastighetsförvaltning i nära samarbete med våra kunder. Vår uppfattning är att trygghet och förtroende är nyckeln till en lång och framgångsrik relation mellan kund och leverantör. Se vidare på www.stamford.se.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss