Addnode Group förvärvar den svenska systemleverantören Stamford som utvecklar lösningar för detaljhandel, fackhandel och fastighetsbolag. Verksamheten omsatte 31 MSEK under verksamhetsåret 2015 och hade ett rörelseresultat på 5,8 MSEK, en rörelsemarginal på 19 procent.

Addnode Group förvärvar IT-bolagen Stamford AB och Stamford Hero i Karlstad AB (”Stamford) med ett fyrtiotal medarbetare. De båda bolagen har över 25 års historik av systemutveckling för kunder med höga krav inom detaljhandeln, fackhandeln och fastighetssektorn.

Stamford kommer att gå samman med Addnode Groups dotterbolag Prosilia. Den sammanslagna verksamheten kommer att bedrivas under namnet Stamford.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter i den nya verksamheten, både inom teknik- och branschområden. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande till våra befintliga kunder samtidigt som vi öppnar upp för nya spännande affärsmöjligheter, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management.

– Vi på Stamford ser mycket positivt på sammanslagningen med Prosilia. Stamfords resurser för programutveckling passar perfekt i den systemmiljö som Prosilia verkar. Nu kan vi utvecklas i en organisation med större muskler, något som gynnar både våra kunder och medarbetare, säger Lars Järner, grundare av Stamford.

VD för den sammanslagna verksamheten blir Prosilias nuvarande VD, Andrea Kösa och Stamfords nuvarande VD Conny Rexed blir vice VD med ansvar för försäljning.

Tillträde sker 1 september 2016 och bolaget kommer att ingå i Addnode Groups affärsområde Process Management. Förvärvet betalas kontant och med reverser utställda till säljarna. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addnode Groups resultat per aktie.

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Wikholm, affärsområdeschef, Addnode Group Process Management.
Telefon: +46 (0) 70 394 42 07, e-post: andreas.wikholm@addnodegroup.com
Staffan Hanstorp, vd och koncernchef, Addnode Group AB
Telefon: +46 (0) 733 77 24 30, e-post: staffan.hanstorp@addnodegroup.com

Om Addnode Group
Addnode Group förvärvar, driver och utvecklar entreprenörsdrivna bolag som tillhandahåller programvaror och tjänster till marknader där vi har, eller kan ta, en ledande position. Vi är en Europaledande leverantör av programvaror och tjänster för design, konstruktion och produktdatainformation samt en ledande leverantör av dokument- och ärendehanteringssystem till svensk och norsk offentlig sektor. Över 600 000 ingenjörer och tjänstemän använder dagligen någon av våra systemlösningar. Vi är 1 200 medarbetare i Sverige, Danmark, Finland, Indien, Norge, Serbien, Slovakien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike. 2015 uppgick nettoomsättningen till 1 900 MSEK. Addnode Groups B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information, vänligen besök: www.addnodegroup.com.

Om Stamford
På Stamford är vi specialister på att ta fram effektiva affärssystem. Vi utvecklar alltid våra lösningar i nära samarbete med våra kunder för att resultat och nytta skall harmonisera. I tjugofem år har vi levererat anpassningsbara system som tillsammans med vår branschkunskap bidragit till lönsamma affärer för våra kunder. Vi har många referenser som dagligen använder våra produkter inom fastighetsbolag, detaljhandeln och fackhandeln. Vår uppfattning är att trygghet och förtroende är nyckeln till en lång och fungerande relation mellan kund och leverantör. För mer information, vänligen besök: www.stamford.se.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss