IT-studenterna vid Karlstads universitet har genom samverkansgruppen Snits möjlighet att en gång i månaden delta på en företagslunch för att träffa regionens IT-företag. Månadens värd Stamford presenterade under tisdagen sin verksamhet och utmaningarna med att arbeta med webbapplikationer för många användare och stora datamängder.

Stamford vars största kundgrupper är dagligvaruhandeln och fastighetsförvaltare arbetar främst med affärssystem och webbapplikationer. Daniel Bergstam och Robin Staxhammar var på plats för att berätta om sitt pågående arbete.

– Just nu arbetar vi båda med att utveckla en webbapplikation för dagligvaruhandeln. Det innebär många användare och mycket stora datamängder, förklarar Robin Staxhammar.

Utmaningarna med webbapplikationer som de presenterade är exempelvis antalet användare, antalet operationer, svarstider och renhet i källkoden. Daniel Bergstam och Robin Staxhammar bjöd också in studenterna till att fundera kring lösningar för applikationen.

Anställer gärna nyutexaminerade utvecklare

När Stamford rekryterar ny personal söker de personer som är sociala, fungerar bra i grupp och kan lyssna och förstå kundens problem. Några de är extra intresserade av är just nyutexaminerade utvecklare.

– Vi anställer gärna personer som precis har tagit sin examen, det är positivt att vi som företag får vara med och forma dem vi anställer, säger Daniel Bergstam.

Stamford har i dag omkring 40 anställda och omsätter 32 Msek. Det som styr hur Stamford kan rekrytera är tillväxten, och tjänsterna lägger de oftast bara ut på Compares webbsida.

Stamford
Tynäsgatan 2
65216, Karlstad

+46(0) 54- 137990

info@stamford.se

http://hem.stamford.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss