Compare-företaget Stamford kommer på 23:e plats när Computer Sweden utser Sveriges 50 hetaste teknikbolag – HIT-bolagen. Det är en lista med 50 innovativa it-bolag, alla med en stark tillväxt och en omsättning på upptill 100 miljoner kronor.


Hela listan med de 50 HIT-bolagen >>

”De 50 HIT-bolagen visar på framtiden för svenskt företagande och att Sverige definitivt är på banan inom viktiga tillväxtområden som m2m, mobilbetalningar, digitalannonsering, datorspel och molntjänster”, skriver Computer Sweden.

HIT står för hype, innovation och tillväxt. Det senare är det viktigaste kriteriet för de bolag som Computer Sweden har valt ut, därefter kommer innovationen, framför allt med avseende på tekniken och produktområdet. Ytterligare ett kriterium är hur pass omtalat företaget är. Computer Sweden har undersökt flera tusen företag – däribland Stamford som kommer på 23:e plats:

HIT-bolagets namn: Stamford.

Inriktning: Huvudfokus är som levereantör av egenutvecklade affärssystem, men Stamford har även konsultverksamhet. Bolaget ombildades 2011, då flera dotterbolag slogs ihop.

Teknik: Väldigt nischade affärssystem. Huvudprodukten är Hero, som hjälper framför allt HSB-bostadsrättsföreningar med administration. Också inriktat mot detaljhandeln och fackhandeln.

Hajp: Med på DI:s Gasellista, i övrigt mycket sparsamt omtalade i media.

Omsättning 2012: 28,9 miljoner kronor.

Grundat: 1990.

Antal anställda: 34.

Ort (huvudkontoret): Karlstad.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss