Idag står många utanför arbetsmarknaden samtidigt som företagen behöver ny kompetens. Här vill Compare vara med och bidra och kommer nu börja förmedla praktikplatser. 

Prathusha Pandipati kommer från Indien och kom direkt till Sverige som nyutbildad programmerare.  Hon har en kandidatexamen i datateknik från Anna Universitet i Indien och har kunskaper i C, C++, C#.net, Java m.fl. Just nu söker hon efter en praktikplats i Karlstad.

– En praktikplats är jätteviktig för mig eftersom jag får kontakter, förbättrar mina kunskaper och får yrkeserfarenhet, säger Prathusha. 

Hennes önskemål är att jobba som utvecklare inom IT och hon kan vara på ett företag där det talas både svenska och engelska. 

– Jag har ett stort intresse för programmering och webbdesign. Under examensarbetet gjorde jag praktik på ett mindre företag och drev ett projekt inom mobilteknik. Idag är tekniken en viktig del i alla människors liv och jag gillar att lösa problem, säger hon. 

Prathusha har bott i Sverige i fem år och till en början gick hon till Arbetsförmedlingen men saknade kontakter och möten med arbetsgivare. Nu studerar hon Korta vägen på Folkuniversitetet som är till för utlandsfödda akademiker. I utbildningen får de lära sig svenska, samhällsorientering och yrkescoachning. 

– Korta vägen har varit jättebra och gett mig kontakter bland företagen i Karlstad. Jag har också fått mer kunskap om hur arbetsmarknaden ser ut i Sverige och något jag tycker om är att det är betydligt mer platta organisationer här, säger hon.  

Prathusha tror att företagen måste våga ta in fler utlandsfödda akademiker och inte låta språket vara ett hinder. 

– För att jobba som programmerare så ser jag inte att jag måste kunna tala flytande svenska. Däremot är det viktigt att lära sig det för att komma in i de olika projekten och skapa en bra relation till kollegorna, säger Prathusha. 

Söker du praktikplats eller är du ett företag som är i behov av en praktikant? Läs mer här. 

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss