Microsoft har precis presenterat finalister och vinnarna i 2016 MPN awards. ONEVINN är en av fyra finalister inom kompetensen ”Enterprise Mobility & Security award”.

Över 2500 företag från 119 länder har nominerats och granskats. De tävlade i 37 olika kategorier och förra veckan utsågs vinnarna. ONEVINN knep en placering som top 4 inom ”Enterprise Mobility & Security award”.

– Det är en uppskattad bekräftelse och självklart fantastisk marknadsföring för det arbete vi lägger ner, säger Anders Olsson, ONEVINN Karlstad. 

Onevinn är med i flera program hos Microsoft där de får tillgång till produkter och funktioner som fortfarande är under utveckling och de har då möjlighet att direkt påverka produkten. 

– När man ger förslag på en funktion, får feedback att det var en bra idé och sedan ser att den faktiskt införs i produkten ger det en tillfredställelse. Man vet att man har hjälpt inte bara Microsoft utan även alla deras kunder runt om i världen, säger Tom Aafloen, som tillsammans med Anders Olsson representerar ONEVINN i Karlstad. 

Nära samarbete med Microsoft

ONEVINN har över 163 års samlad erfarenhet inom bolaget med fokus på säkerhetslösningar där de hjälper kunden att skydda sin information mot dagens komplexa hotbild. I de få fall som vi själva inte har möjlighet att göra anpassningar har de tack vare nära samarbete lyckats få utvecklingsteam från Microsoft att flyga till Sverige och anpassa en produkt/lösning. Anpassningarna har sedan släppts till en bred marknad.  

– En stor del handlar även om att kunna förklara och beskriva hur säkerheten fungerar i tekniska lösningar, vilket underlättar för en verksamhet att se om lösningen uppfyller deras regler och riktlinjer. Ett exempel är Azure Rights Management (RMS), en av Microsofts lösningar för informationsskydd som vi idag inför hos några av Sveriges största bolag och myndigheter. En kund ville veta mer hur krypteringen gick till. Jag tog fram en presentation som i detalj beskriver hur det fungerar och denna presentation används nu internt hos Microsoft för att utbilda deras egen personal, berättar Anders Olsson. 

Läs motiveringen här. 

Läs mer om priset, finalisterna och vinnarna här. 

Hanna Grevillius

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss