Nordic MedTest har genomfört en lyckad workshop med ett 40-tal deltagare från såväl IT- och testföretag som användare av vård-IT.

”Vi är maximalt nöjda och har fått ett mycket bra och värdefullt underlag för det fortsatta arbetet med utvecklingen av vårt koncept”, summerar projektledaren Göran Karlström.

”Intressant och givande att få träffa kollegor från andra företag och verksamheter för att diskutera testfrågor på det här sättet”, summerar flera deltagare.

Workshopen blev en givande mötesplats för leverantörer och vårdgivare.

Workshopen genomfördes som ett lunch-till-lunch-möte 17-18 december i Karlstad.

Göran Karlström (Landstinget i Värmland) inledde med att presentera projektet Nordic MedTest som syftar till att bygga upp och etablera ett nationellt testcenter för vård-IT.

Thomas Miliander (chef för IT-strategi och -arkitektur vid Landstinget i Värmland) gav en bakgrund genom att visa landstingets IT-karta – en komplex miljö där hundratals IT-system ska samverka.

Leif Carlson och Anders Bergman (Inera AB som ägs av alla landsting) gav ett nationellt perspektiv på test av IT för vård och hälsa som ett led i samverkan kring en genomförandet av en nationell eHälsa.

Måndagens workshop handlade om att beskriva och definiera test för vård-IT ur olika aspekter och synvinklar.

Tisdagens workshop handlade om att mer konkret peka ut tjänster, verktyg och infrastruktur som Nordic MedTest borde erbjuda.

”Gruppdiskussionerna överträffade våra förväntningar – de var både livliga och konstruktiva där olika aktörer och företag har gett oss värdefulla synpunkter till projektet”, summerar Göran Karlström: ”Samtidigt har workshopen pekat på saker där vi i projektet behöver bli tydligare”.

  • Företag som var representerade på Nordic MedTest-workshopen: Altran, HP, Inera, iSMoTec, LearningWell, Logica/CGI, Omegapoint, Precise Biometrics, Primova, Qamcom , Qtema, Sogeti, Stretch, Tieto, XLENT, Z-SystemDesign och ÅF.
  • Övriga aktörer som var representerade: Landstinget i Värmland, Compare, Compare Testlab, Karlstads universitet, FPX (Future Position X) i Gävle, Kils kommun, Torsby kommun, Sunne kommun och Folkuniversitetet.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss