Den 27-29 maj arrangerades Swe-CTW (Swedish Communication Technologies Workshop) och SNCNW (Swedish National Computer Networking Workshop) på Karlstads universitet med Datavetenskap som värd.

Då båda workshoparna är nationella och har årligen arrangerats runt om i Sverige sedan början av 2000-talet. Swe-CTW är inriktad mot radiokommunikation och signalbehandling, de lägre delarna av kommunikationsstrukturen medan SNCNW är inriktad på datakommunikation och de övre delarna av kommunikationsstrukturen.

”Det har varit bra dagar här i Karlstad. Intressanta och inspirerande presentationer har varvats med möten och diskussioner mellan konferensdeltagare. Att arrangera workshoparna har bland annat gett våra forskare möjlighet att ta del av nationell forskning, utöka sitt kontaktnät samt presentera den egna forskningen”, säger Per Hurtig, biträdande lektor i datavetenskap vid Karlstads universitet och lokalt ansvarig för SNCNW 2015.

De båda workshoparna lockade sammanlagt cirka 60 deltagare som representerade universitet, forskningsinstitut och företag från olika delar av Sverige. Även några internationella deltagare fanns på plats.

En av deltagarna var Annette Böhm (bilden) som är postdok inom fordonskommunikation vid Halmstads universitet: ”Det har varit väldigt intressanta och välorganiserade dagar med bra presentationer. Det är många nya ansikten och några som jag har träffat tidigare. För mig är Swe-CTW ett jättebra tillfälle att träffa svenska forskare och ett bra sätt att hålla kontakten på”.

Toke Høiland-Jørgensen (bilden), forskarstuderande inom datavetenskap vid Karlstads universitet, deltog och visade upp sin forskning under SNCNW. Toke har tagit fram ett automatiserat verktyg för att testa lösningar för att minska fördröjningar på internet som används av internationellt kända profiler inom området.

”Att delta vid SNCNW har varit ett bra tillfälle för mig att möta andra som forskar inom samma område samt visa upp mitt verktyg för en ny målgrupp. Det har också varit intressant att höra vad andra arbetar med just nu. Presentationerna har hållit en genomgående bra nivå och några har varit mer intressanta för mig personligen eftersom det har handlat om områden som jag själv har arbetat med”.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss