Förra veckan höll AB Värmland pitchmöte i Karlstad där tre Compare-företag är grundarentreprenörer. Bland de tävlande bidragen fanns flera innovativa, digitala idéer som tävlar om ett aktiebolag laddat med 50 000 kr.  

AB Värmland är ett entreprenörsdrivet initiativ, en tävling som syftar till att få fram och utveckla människor med entreprenörsanda, idéer, passion och mod för att skapa morgondagens värmländska företag. De bästa företagsidéerna belönas med ett aktiebolag laddat med 50.000 kr i eget kapital. Några som tog chansen var Alexander Kinde och Tobias Hasskvist, vars idé än så länge är hemlig men som involverar planer på att skapa en internationell e-handel. 

– Det var väldigt roligt att få träffa entreprenörer som har varit i samma situation som vi och därför skulle det kännas extra roligt att få deras förtroende för vår idé. Det är också en oerhörd bra möjlighet att få stöd och råd kring allt som det innebär när man ska starta företag, säger Alexander Kinde. 

Compare-företag med som grundare
Compare-företagen ataco, Elvenite och Askås är alla med som grundarentreprenörer. Grundentreprenörerna satsar egna pengar med syftet att öka företagandet och sätta extra fart på tillväxten i Värmland. 

– Vi tycker att det är ett viktigt initiativ för att engagera nya entreprenörer. Vi tror att fler entreprenörer skapar ett bättre klimat i Värmland, skapar nya jobb och får fler att stanna. Tillväxt föder tillväxt, säger Åsa Klevmarken, Elvenite. 

Patrik Lindahl, Ataco, har länge funderat på hur han kan hjälpa andra för att driva eget företag och kände att AB Värmland upplägg kändes som ett enkelt och bra sätt att hjälpa till.

– Att få ihop ett aktiekapital och registrera ett företag är inte det enda och definitivt inte det största hindret till att driva eget men det är det första hindret, menar Patrik.

För Tobias och Alexander skulle det betyda mycket om de vann ett aktiebolag. 

– Vi skulle då få ett kvitto på att vår idé är värd att satsa på, vi skulle få fler möjligheter till att utveckla idén och ta in fler människor som kan hjälpa oss att skapa en bättre produkt, säger Alexander Kinde. 

I oktober 2016 koras de tre vinnarna av juryn som består av grundarentreprenörerna.

Läs mer om hur du ansöker och är med och tävlar här. 

För mer information:  

Helena Wiktelius, projektledare och grundarentreprenör
Telefon: 0730-26 26 14.
E-post: helena@wiktelius.se

Text: Hanna Grevillius
Foto: Pressbild AB Värmland

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss