Samverkansbolaget MittNät växer när Vansbro kommun ansluter sig till samarbetet. 

MittNät är samverkansbolaget som ska verka för öppna neutrala stadsnät i Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstads, Munkfors och Åmåls kommuner och som nu får tillskottet Vansbro kommun. 

– När vi startade MittNät så hade vi en tanke på att fler kommuner runt omkring oss över tid ville komma med som delägare precis som Vansbro nu har valt att göra, säger Hafsteinn Jonsson stadsnätschef på Karlstads El- och Stadsnät och vd i MittNät. 

Vansbro ser fram emot samarbetet som kommer att ge nya möjligheter. 

– Det finns en styrka i viljan att samarbeta och kompetensen som gjorde att vi valde MittNät, säger Pär Wikström, bredbandskoordinator på Varnsbro kommun. Det, tillsammans med möjligheten till ett stort tjänsteutbud gör att vi ser fram emot att jobba tillsammans med alla i MittNät, fortsätter Pär. 

Större möjligheter att utveckla och bygga 

Samverkansbolaget ska underlätta bredbandssatsningen genom att samarbeta kring de frågor där det finns en vinst i att gå samman, som exempelvis tjänsteutbud och stödsystem. Samtidigt behåller respektive kommun sin lokala närvaro, drivkraft och ägandet av det fysiska fibernätet. 

– Det är ju viktigt att varje kommun, oavsett storlek, har samma möjligheter att utveckla och bygga ut bredband i sin kommun och det är precis det som engagemanget i MittNät möjliggör. Så det är ett viktigt steg för Vansbro men också viktigt steg för oss andra kommuner i MittNät-samarbetet, säger Hafsteinn. 

I samtliga sju kommuner bor det sammanlagt ca 163 000 personer i ca 76 000 hushåll, att det finns potential att nå så många kunder ökar intresset för leverantörer att erbjuda sina tjänster i näten. 

För mer information kontakta: 
Hafsteinn Jonsson, vd, MittNät
hafsteinn.jonsson@karlstad.se
070-590 66 92 

Pär Wikström, bredbandskoordinator, Vansbro kommun
par.wikstrom@vansbro.se
0281-75235 

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss