Avdelningen för informatik och projektledning vid Karlstads universitet inbjuder Compare-företagen till lunchmöten 8 respektive 9 september för information om utbytesstudenter från Australien.

John Sören Pettersson (professor i informatik vid Karlstads universitet) skriver i sin inbjudan:

”Rodney Clarke från University of Wollongong i Australien kommer hit 8-12 september för att se hur australiensiska studenter kan lockas till utbytesterminer i Karlstad. Rodney kommer att berätta vilka typer av studenter han kan entusiasmera vid deras val av utländskt lärosäte; ni kan berätta vilka verksamhetsområden som kan vara lämpliga inom ert företag, vilka tider/perioder som passar bäst, och gärna om ni har idéer på vad ni långsiktigt kan få ut av att hysa praktikanter från den anglosaxiska sfären.

Rodney Clarke har tidigare varit mycket aktiv forskare och kursutvecklare inom multimedia men han fortsatte senare inom företagsekonomi (inklusive webben som kundupplevelse och marknadsplats) och är nu inom ”Operations”. Han har ett starkt fokus på samarbeten mellan UoW och andra aktörer (http://business.uow.edu.au/UOW157631; han har också ett lab inom SMART-centret http://smart.uow.edu.au/uow-collaborators/index.html).

Planen är därför att Rodney Clarke ska besöka ett antal möjliga praktikplatser i regionen inom webb, affärssystem, Supply Chain och Logistics. På så sätt kan vi förbereda för praktikplatser för hitresta Wollongong-studenter. Liknande arrangemang kommer i framtiden att göras i Wollongong.

Rodney och jag kommer gärna till ert företag för en snabb presentation och diskussion. Har ni inte tid just den vecka Rodney är här, så kan ni naturligtvis få information och svar på frågor vid ett senare tillfälle. Det räcker med att ni mejlar mig om att ni eventuellt framledes vill höra mer.

John Sören Pettersson
Professor i informatik
Karlstads universitet
john_soren.pettersson@kau.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss