I somras startade iBiz Academy för första gången, vilket är ett program där iBiz Solutions själva skolar in nyexaminerade från högskolor och universitet. Att programmet gett resultat är tydligt, nu i december erbjuds samtliga kandidater en tillsvidare anställning.


Bilden: Caj Rollny, iBiz Solutions

iBiz Academy 
”Rekrytering är vår överlägset största utmaning” säger Caj som också betonar att man inte får speciellt mycket gratis i IT-branschen. ”iBiz Academy är ett sätt för oss att skola in nyexaminerade i vårt arbete, kommer man direkt från universitetet behöver man mycket stöttning och handledning, det tar många år innan man blir en specialist inom vår nisch – systemintegration”. 
iBiz Academy är ett sex-månaders kick-start program som tar fart direkt efter att studenten slutat i juni. Kandidaterna får då den grund som behövs samt chansen att visa vad de går för under ett halvårs provanställning. 

100 procentigt utfall
Nu i december avslutas den första kullen kandidater om tre stycken, det är en kandidat i Gävle, en i Norrköping och en i Karlstad, och samtliga kommer att erbjudas en anställning. 
”I Karlstad var det lätt med rekryteringen till programmet, här har vi sen många år en god samverkan med universitetet genom SNITS”.  SNITS – Samverkan näringsliv och IT-studenter, är en samverkansgrupp kring IT-utbildningarna vid Karlstads universitet, vilken idag består av tio Compare-företag och iBiz Solutions är ett av dessa.
”Det är viktigt att vara med och påverka innehållet i utbildningarna på universitet. Men det är även en fin ingång till studenterna. Vi har bra exempel på studenter som vi har lagt märke till redan under studiebesöket i ettan, som sen gjort sitt exjobb hos oss och därefter fått anställning. Detta är absolut en genväg för oss att få tag på studenter lokalt” berättar Caj. 

 

The iBiz way
”Vi är ett specialistföretag som ligger i topp vad gäller integration, det finns inga uppdrag vi inte klarar av” Caj berättar om företagskulturen som genomsyras av stöttning och hjälp. Gruppens samlade erfarenheter och kompetens har alla tillgång till. 
”Vi är ett tillväxtföretag, vilket gör att det händer saker hela tiden. Våra medarbetare har hög kompetens och vill vara en del i ett vinnande team”

Superföretag

iBiz Solutions är en av de ledande aktörerna inom integrationsområdet och har som enda Värmländska företag utnämnts till årets Superföretag. Superföretagen är effektiva, lönsamma, snabbväxande och har koll på finanserna. 
”Höga krav vid rekrytering har varit en av våra framgångsfaktorer” säger Caj Rollny affärsområdeschef, som varit med sen bolaget startade 2008 och tillägger att det var med hårt arbete och osäkerhet i början. ”Vi funderade ibland på om vi valt rätt nisch, det fick vi snart flera kvitton på att vi gjort”.
 
”Vi ska bli ledande i Norden på systemintegration, för att kunna ta en sådan position måste vi vara minst 50-60 personer i bolaget” Caj berättar om iBiz framtidsplaner, men medger samtidigt att det är svårt att ha väldigt långsiktiga planer när allt går så snabbt. 
”När vi samlas hela gruppen är det uppenbart att alla vill åt samma håll; att bli det ledande bolaget inom systemintegration i Norden. Det är häftigt och ger energi. Att vi dessutom fått utmärkelsen Superföretag de senaste 4 åren vilket är ett bevis på att vi gör rätt” avslutar Caj. 

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss