InPort har fått sin första kund på Island – de tre största godshamnarna i Reykjavík. ”Därmed har vi fått fotfäste i alla nordiska länder med affärssystemet PORTIT – och vi är här för att stanna”, konstaterar Tord Larsson-Steen som är VD på InPort Intelligent Port Systems AB.

Med affärssystemet PORTIT är InPort idag ledande leverantör av IT-baserade logistiklösningar för hamnar. Systemet – som samordnar logistiken kring hamnars fartygsanlöp, godshantering och kundfakturering – används idag av ett 30-tal hamnar i Norden.

”I Sverige är vi klart marknadsledande, i Norge är vi på väg att bli marknadsledande och i Danmark, Finland och numera även Island har vi kunder”, fortsätter Tord Larsson-Steen: ”Det bekräftar att vi har en bra och etablerad produkt som passar alla nordiska hamnar”.

Nöjda kunder ger fler nöjda kunder

Uppdraget för hamnen i Reykjavik är samtidigt exempel på en framgångsfaktor för InPort – att nöjda kunder ger fler nöjda kunder.

”För det första: Vi vill bara ha nöjda kunder – därför är det viktigt att visa att vi kan leverera ett mervärde till kunden innan de köper vår lösningar”, förklarar Tord Larsson-Steen.


Projektmöte med Gunnbjörn Marinósson och Gísli Jóhann Hallsson (Hamnen i Reykjavik) samt Thomas Slånmark (lösningsansvarig) och Christina Andersson (verksamhetskonsult) på InPort.

Därför genomför InPort nu en förstudie – tillsammans med och finansierat av kunden – för att anpassa PORTIT till den isländska hamnens behov. Förstudien genomförs av InPort och ska ge hamnledningen ett beslutsunderlag inför ett eventuellt köp av systemet.

”För det andra: Nöjda kunder ger oss goda referenser som i sin tur ger oss nya kunder”, fortsätter Tord Larsson-Steen.

I det här fallet kontaktades InPort av hamnet i Reykjavik efter att ha fått rekommendationer från hamnar i Norge som redan använder PORTIT.

PORTIT finns nu i alla nordiska länder

InPorts hamnsystem PORTIT finns nu i alla nordiska länder:

  • Sverige: PORTIT är det klart dominerande hamnsystemet med en marknadsandel på omkring 70 procent.
  • Norge: Hamnarna i Larvik och Bodö.
  • Danmark: Copenhagen Malmö Por.
  • Finland: Mariehamns Hamn på Åland.
  • Island: På gång i hamnarna i Reykjavik.

InPort är Nordens ledande leverantör av IT-baserade logistiklösningar för hamnar, terminaler, rederier och agenter. Deras största produkt är affärssystemet PORTIT som idag används av ett 30-tal kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Systemet samordnar logistiken kring hamnars fartygsanlöp, godshantering och kundfakturering. Bolagets säte är i Karlstad och företaget har 12 medarbetare. InPort tillhandahåller och äger rättigheter till Produkterna PORTIT (Hamn & Terminal), ProSHIP(Rederi & Agent) samt RAILIT.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss