Karlstads El- och Stadsnät kan nu presentera en ny tjänsteleverantör som i början av sommaren kommer finnas tillgänglig för samtliga företagskunder i stadsnätet. Leverantören är Karlstadsföretaget Ataco IT som bland annat levererar trådlösa nätverksanslutningar.

”Det är otroligt roligt att få med fler lokala företag som erbjuder sina tjänster i vårt stadsnät. Extra roligt att det är ett innovationsföretag med många intressanta tjänster som man erbjuder eller håller på att utveckla”, säger Hafsteinn Jonsson, stadsnätschef på Karlstads El- och Stadsnät.

Ataco IT bygger bland annat trådlösa nätverkslösningar hos företag, och märkte att många hade kapacitetsbrist på sina befintliga anslutningar.

”När vi bygger nätverk hos våra kunder, och då särskilt trådlösa nätverk på restauranger och konferensanläggningar, märker vi att många har ganska dålig bandbredd via exempelvis ADSL. Det föll sig då naturligt att inleda ett samarbete med Karlstads El- och Stadsnät, ett samarbete som redan visat sig ha haft fler fördelar än vi trodde var möjligt när vi tog den initiala kontakten”, säger Patrik Lindahl på Ataco IT.

Ataco IT blir dessutom den första nya tjänsteleverantören i stadsnätet sedan Karlstads El- och Stadsnät själva tog över operatörsskapet. Sedan årsskiftet står det kommunalägda bolaget helt på egna ben när det gäller stadsnät, vilket innebär att drift och underhåll samt all kontakt med tjänsteleverantörer nu sköts från den egna verksamheten.

Karlstads El- och Stadsnät
Orrholmsgatan 15
65215, Karlstad

karlstadsnat@karlstad.se

http://karlstadsnat.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss