Nyheter: Utveckling av digitala hälso- och välfärdstjänster

Visa alla
Compare 14 juni, 2021

Ny yrkesutbildning bidrar till digital transformation i välfärden

En ny yrkesutbildning i Arvika fokuserar på att nyttja digitaliseringen kraft i samhället. I höst kommer 30 personer att kunna utbilda sig till ”Digitaliseringsledare i välfärdssektorn”.

Compare 16 april, 2021

NU HAR VINNARNA KORATS I DIGITALWELL AWARD

På sätt och vis finns bara vinnare bland de nominerade i DigitalWell Award. Men nu har fem vinnare korats bland de 16 kandidater som lyfts fram för sina insatser för framtidens hälsosamhälle.

Compare 19 november, 2020

NY ACCELERATOR BILDAD – EXAMENSPROV I HAMN

DigitalWell Arenas nya accelerator för digitala hälso- och välfärdstjänster, DigitalWell Ventures, har nu formellt bildats. Grunden har lagts via en spetsutbildning i Silicon Valley – där acceleratorns ledning hör till det fåtal som klarat examen.

Compare 4 november, 2020

STEPLER VINNARE AV ÅRETS DIGITALA VÄLFÄRDSINNOVATION

Stepler är vinnare av Compares och DigitalWells pris ”Årets digitala välfärdsinnovation”. Redan idag bidrar deras app till att de svenska användarna tar en miljard steg per dag – nu tar bolaget sikte mot en internationell marknad.

Compare 6 september, 2020

Spetskunskap från Silicon Valley grund till ny accelerator

Två av Compares medarbetare, Stefan Skoglund och Lina Svensberg, har antagits till Founder Institutes program VC Lab. Spetskunskaperna ska bli grunden för en högkvalitativ accelerator i Värmland, som bygger framgångsrika företag inom digital hälsa.

Compare 22 november, 2019

Dags att nominera Årets digitala välfärdsinnovation

Det har blivit dags att för tredje året i följd uppmärksamma den del av näringslivet som kämpar för att göra vårt samhälle bättre. Känner du till företaget som utvecklat Årets digitala välfärdsinnovation? Tveka inte att skicka in en nominering!

Compare 12 september, 2019

Företag bjuds in att jobba fram prototyper

Nu fortsätter racet för att skapa bättre digitala välfärdstjänster när företag och entreprenörer bjuds in till två parallella prototyp- och testlab kommande vecka. Kanske kan en robot som lotsar besökare på Centralsjukhuset vara en del av framtiden?

Compare 17 mars, 2019

Pris för Årets digitala välfärdsinnovation 2019

Under näringslivsgalan 100 grader Karlstad den 15 mars delade Compare ut pris för Årets digitala välfärdsinnovation 2019. Vinnaren är appen Rocka munnen som är skapad i samarbete mellan Folktandvården Värmland, Bulldozer och Sticky Beat.

Compare 4 februari, 2019

VÄLKOMMEN CECILIA KARLSSON

2018 blev Compare och Värmland vinnare i Vinnväxt-tävlingen för initiativet DigitalWell Arena. En 10-årig satsning i syfte att bygga en nationellt och internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö kring digitala hälsotjänster.

Compare 26 januari, 2019

Uppstart av DigitalWell Arena

Samtliga parter fanns på plats för att ta emot Vinnväxt-statyetten av Vinnova och starta arbetet med DigitalWell Arena. Tillsammans ska vi bygga en nationellt och internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö kring digitala hälsotjänster.

  • 1
  • 2

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss