Nyheter: Tillsammans tar vi tag i kompetensbristen

Visa alla
Compare 26 oktober, 2020

Ny satsning kan ge 100 anställda digitalt kompetenslyft

Behovet av digital kompetens är stort, men samtidigt försvinner många manuella arbetsuppgifter i olika branscher. Compare förbereder nu flera satsningar för att bidra till en omställning och öka den digitala kompetensförsörjningen.

Compare 30 september, 2020

Compares medlemmar får förtur till digital jobbmässa

Hotspot – Karlstads universitets årliga jobbmässa – blir helt digital. Compare går in som en av huvudsponsorerna och erbjuder alla medlemsföretag förtur till de åtråvärda monterplatserna.

Compare 27 april, 2020

Åtta nya utbildningar med digital nisch

Utbudet av utbildningar nischade mot det digitala växer snabbt i Värmland. Nu öppnas åtta nya möjligheter, som rymmer både kompetensutveckling för redan yrkesverksamma och helt nya yrkesutbildningar.

Compare 31 mars, 2020

Företag bjuds in att bygga prototyper med studenter

För att utöka samarbetet mellan Karlstads universitet och IT-branschen lanseras SNITS 2.0. Studenter och företag erbjuds att delta i utvecklingen av framtidens digitala hälsotjänster inom ramen för DigitalWell Arena.

Compare 6 februari, 2020

Full aktivitet för att säkra kompetenstillgång

Under våren deltar Compare i en mängd aktiviteter inriktade mot att säkra framtidens kompetenstillgång. Det handlar bland annat om utbildningsinsatser, ökad jämlikhet och att locka hit kompetens från storstäderna. Medlemsrapport Digital Revolt har satt fingret...

Compare 20 januari, 2020

AI först ut på schemat när Compare satsar på egna utbildningar

Compare går vidare i frågan om kompetensbrist. I mars anordnas en skräddarsydd AI-utbildning på plats i Karlstad. - Jätteroligt! Vi tror och hoppas att det här är steg i att möta efterfrågan hos våra medlemmar, säger Mikael Holmgren på Compare.

Compare 9 december, 2019

Lunchföreläsning gav försmak av ny AI-utbildning

Fredagens Compare-lunch blev ett första smakprov. I mars kommer Jenny Hammarberg tillbaka till Karlstad med en AI-utbildning för operativa ledare.

Compare 5 december, 2019

Academic Work öppnar för helt nya utbildningsmöjligheter

Academic Work är nyblivna medlemmar i Compare, men det är långt ifrån den enda nyheten om företaget. I pipeline ligger idéer som kan resultera i både företagsutbildningar och konsultutbildningar på plats i Karlstad.

Compare 13 november, 2019

UNIK MÖJLIGHET ATT TRÄFFA OCH REKRYTERA IT-TALANGER UTIFRÅN

Tillsammans med Ny i Värmland erbjuds företag en unik möjlighet att träffa och rekrytera IT-talanger utifrån.

Compare 31 oktober, 2019

Företag saknar rätt utbildningar – Compare ser över nya möjligheter

Kompetensfrågan står högt på dagordningen hos Compares medlemmar. Många företag försöker lösa sitt behov genom kompetensutveckling, men saknar rätt utbildningar. Nu ser Compare över möjligheterna att ta fram ett mer skräddarsytt utbud.