Nyheter: Tillsammans tar vi tag i kompetensbristen

Visa alla
Compare 27 augusti, 2021

Nu startar digital förflyttning för det värmländska näringslivet

Nu öppnar anmälan för Compares satsning på ett digitalt kompetenslyft i det värmländska näringslivet. Kunskaperna ska både stärka den enskildes ställning på arbetsmarknaden och företagens konkurrenskraft.

Compare 21 maj, 2021

Stort intresse för satsning på digitalt kompetenslyft i värmländska företag

Drygt 70 medarbetare från ett 20-tal företag har anmält intresse att delta i Compares satsning ”Den digitala förflyttningen”. Huvudsyftet är att stärka yrkesverksammas ställning på arbetsmarknaden – och tillföra näringslivet nödvändig kompetens.

Compare 16 april, 2021

#36: Kickstarta ditt liv i det digitala Värmland

I veckans avsnitt av Be digital-podden intervjuar Lise Bergqvist & Stefan Skoglund från Compare Kristina Lindroos & Emma Balderud som driver företaget Ny i Värmland. De jobbar för att locka talanger till Värmland, inte minst inom det digitala.

Compare 18 februari, 2021

4 000 möten mellan företag och studenter på digital jobbmässa

I år klev Karlstads universitets jobbmässa Hotspot in i den digitala världen. Resultatet blev en mässa med mer fokus på rekrytering än på mingel – med över 4 000 möten mellan företag och studenter.

Compare 29 januari, 2021

Digital expedition öppnar för ny kompetens och nya livsdrömmar

Expedition Värmland IT är redo för sin andra resa. Den 12 mars kommer ett 20-tal IT-talanger att få möta arbetsgivare inom den digitala sektorn i Värmland. Det ger både möjlighet till inflöde av kompetens – och att drömmar om ett nytt liv realiseras.

Compare 15 december, 2020

Nya tjänster tillför digital spetskunskap vid Karlstads universitet

Karlstads universitet har förstärkt med fem nya tjänster inom Datavetenskap. Tjänsterna tillför digital spetskunskap inom bland annat IoT, AI och Cybersecurity.

Compare 11 november, 2020

Teknikutbildning som kan ge snabbare väg till yrkeslivet

På Karlstads Teknikcenter finns ingenjörsutbildningar utan högskolepoäng – men med stort fokus på praktiska kunskaper. "Det är en snabb väg ut ur skolan och in i arbetslivet", säger Carl Haglund, som läser informationsteknik och mjukvarudesign.

Compare 3 november, 2020

Sökes: Testpiloter som kan lyfta digitala affärsmöten

Inställda mässor och affärsmöten under Corona har satt fokus på behovet av digitala alternativ. Nu söker Compare fyra värmländska företag till ett pilotprojekt för att skapa en kunskapsbank för digitala affärsmöten.

Compare 26 oktober, 2020

Ny satsning kan ge 100 anställda digitalt kompetenslyft

Behovet av digital kompetens är stort, men samtidigt försvinner många manuella arbetsuppgifter i olika branscher. Compare förbereder nu flera satsningar för att bidra till en omställning och öka den digitala kompetensförsörjningen.

Compare 30 september, 2020

Compares medlemmar får förtur till digital jobbmässa

Hotspot – Karlstads universitets årliga jobbmässa – blir helt digital. Compare går in som en av huvudsponsorerna och erbjuder alla medlemsföretag förtur till de åtråvärda monterplatserna.