På film: Christoffer Jezek, Utvecklingschef, SBAB TECH

SBAB är en av Karlstads största arbetsgivare med cirka 300 medarbetare. Sedan våren 2018 finns ett helt nytt utvecklingsteam på plats som en del i att utveckla det digitala kundmötet. Nu har de gått med i Compare för att vara delaktiga i den digitala arenan i Karlstad och Värmland. Vi träffade Christoffer Jezek, Utvecklingschef och Carl Nordenfelt, Teamchef utveckling i Karlstad, för att ta reda på mera.

Berätta om SBAB TECH?

Vi ansvarar för hela tjänsteutvecklingen av SBAB:S bolåneplattform. Från idé, hela vägen från kod ut till driftsatt produkt ut mot kund. Vi är ca 100 personer på Tech, varav ett helt nytt utvecklingsteam i Karlstad, som arbetar i små tajta team inom våra olika produktområden. Stort fokus just nu är utveckling med React i JavaScript och mikrotjänster i Javadär vi anammar en agil utvecklingsteknik. Vi har genomgått en omorganisation där vi gått från systeminriktade team till produktinriktade. Tech-avdelningen vill och ska växa. Marknaden i Stockholm är tuff därför tittade vi på utvecklingsmöjligheter utanför Stockholm och fick goda signaler i Karlstad. Här finns hög kompetens inom området och SBAB är en attraktiv arbetsgivare. Sedan våren 2018 finns ett utvecklingsteam på plats i Karlstad som bland annat fokuserar på SBAB:s bolåneprodukt och en del i den stora systemplattformsförändring som bolaget just nu genomför.

Vad är SBAB:s utmaningar digitalt?

Vi måste vara snabba och effektiva och erbjuda nya tjänster. Det har skett en stor förändring i vårt arbetssätt där vi idag jobbar med agila processer som gör att vi arbetar bättre och snabbare. I takt med den digitala utvecklingen har kundkontakten förändrats vilket bla innebär automatiseringar och att kunderna i mycket större utsträckning ska kunna göra saker själva. Vi ska vara i framkant och hänga med i de förändringar som sker och testa nya saker.

Berätta om någon satsning/förändringsprocess ni gjort inom det digitala?

Just nu genomför vi en stor satsning med att modernisera vårt grundsystem. Vi håller på att ta oss ur ett gammalt system till en helt ny spännande plattform.

Vi har bla utvecklat Räntematchen. En ny tjänst där man inte behöver vara kund hos SBAB. Med Räntematchen jämförs din nuvarande bolåneränta med SBAB:s ränta och du får direkt svar på om du skulle tjäna på att flytta bolånet till SBAB.

Varför går ni med i Compare?

Vi går med i Compare av flera anledningar. Dels för att visa upp SBAB TECH som en aktör i Karlstad med spännande tekniker, men också för att vara delaktiga i den digitala arenan här. Att vara med och påverka så vi får ett nytillskott av kompetens. Vi hoppas även på att få dela med oss och få inspiration från andra företag i regionen. 

Vad händer framåt inom SBAB TECH?

Vi vill fortsätta växa och letar redan nu efter ny kompetens till SBAB TECHi Karlstad. Vi vill hitta medarbetare som kan utmana oss och tänka nytt. Vi vill sticka ut i mängden och har alla möjligheter att göra det kring utveckling och vårt arbetssätt, som präglas av våra värderingar och driver oss i utvecklingen och de beslut vi tar.

Det känns oerhört spännande att få möjligheten att jobba med produktutveckling och bygga något långsiktigt. Och framförallt att vara med på resan att forma ett helt nytt team i Karlstad, Carl Nordenfelt, Teamchef utveckling i Karlstad.

SBAB TECH söker Teknisk testare till Karlstad

Läs mer om SBAB TECH här

SBAB TECH
Östra Torggatan 9
65224, Karlstad

+46 (0) 54 - 17 44 00

enkelt@sbab.se

https://www.sbab.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss