Studenter, anställda, företagare, alla är välkomna att tävla om titeln som Karlstads bästa programmerare.

Karlstadsmästerskapen i programmering är en deltävling i de nordiska mästerskapen i programmering, NCPC, som går parallellt på flera universitet och högskolor i Norden. Tävlingen sker i lag med upp till tre personer, som på fem timmar ska lösa ett dussin uppgifter med programmering i C, C++, C#, Go, Java, Objective-C eller Python. Uppgifterna ska lösas utan extern hjälp och programkoden skickas in till ett automatiskt rättningssystem.

Det lag som löser flest uppgifter korrekt vinner, och om flera lag löst lika många uppgifter vinner laget med kortast totaltid. En bra lagsammansättning består av en problemlösare, en kodare, och en matematiker, där alla bidrar till ett vinnande lag.

Första, andra och tredje lag vinner priser sponsrade av Sogeti Karlstad.

– Vi på Sogeti tycker att Karlstadsmästerskapen i programmering är ett mycket bra initiativ för att uppmuntra studenters intresse för programmering. Därför har vi valt att sponsra eventet flera år i rad, säger Åsa Maspers, konsultchef på Sogeti i Karlstad. Tävlingen är också ett utmärkt tillfälle för våra egna konsulter att utveckla sin problemlösningsförmåga och att mäta sina programmeringskunskaper med andra, både studenter och kollegor i branschen.

Tid: Lördag 6 oktober 11:00-16:00
Plats: Karlstads universitet, Hus 21/Vänern

Registrering
Samla ihop deltagare, max tre stycken, kolla igenom förra årets uppgifter på webbsidan, välj ett teamnamn och registrera laget här.

Läs mer
Här kan du läsa mer om de nordiska mästerskapen i programmering.
Här kan du läsa mer om Karlstadmästerskapen i programmering.