Varnish Software, med utvecklingslab i Karlstad, har tillsammans med processortillverkaren Intel tagit ett rejält tekniksprång när det gäller hastigheter för streaming och leverans av digital innehåll.

Intel meddelande nyligen under Mobile World Congress (MWC) i Barcelona att man tillsammans med Varnish Software uppnått svindlande prestanda på nära 400 Gbit per sekund på en standardserver från SuperMicro utrustad med den senaste generationens processorteknologi från Intel.  Se video från MWC på https://www.intel.com/content/www/us/en/events/mobile-world-congress/making-uhd-5g-reality.html

– Den här typen av prestanda är vad som kommer att krävas i framtidens 5G-nätverk för att distribuera digitalt innehåll och för att köra framtidens applikationer i det som kallas “Mobile Edge”. Vi är säkra på att vi kommer ta prestandasiffrorna ännu högre, säger Lars Larsson, CEO på Varnish Software”.

-Det här är med största sannolikhet ett inofficiellt världsrekord för standardprogramvara. Det är också bra nyheter för våra kunder, dels för att man kommer kunna leverera mera och med högre kvalitet till sina kunder, dels för att man redan idag kommer kunna leverera samma mängd digitalt innehåll med färre servrar och med en lägre energiförbrukning, vilket är viktigt då många av våra stora kunder är mycket aktiva för att snabbt bli klimatneutrala, säger Fredrik Steen, som är chef på Varnish Utvecklingslab i Karlstad.

Läs den hela pressreleasen på https://www.varnish-software.com/press/varnish-software-approaches-400Gbps-video-cdn-performance/

Fredrik Steen

Director of Software Engineering / Platschef

fredrik.steen@varnish-software.com

Varnish Software AB
Älvgatan 11
65225, KARLSTAD

+46 8 410 909 30

info@varnish-software.com

http://www.varnish-software.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss