Långsiktig finansieringsmöjlighet för stark positionering

Vinnväxt är en tävling, som utlyses av Vinnova, där regioner kan få finansiering för långsiktiga innovationsinitiativ. Initiativen ska fokusera på ett tillväxtområde där de har förutsättningar att nå internationell framgång. Under tiden för finansiering ska initiativen ha blivit en erkänd nod, nationellt och internationellt, inom sitt område. Dit har Värmlandsregionen har förutsättningarna att nå inom digitalisering av välfärden, med regionenes unika spetskunskap inom framförallt forskningen.

Bakom ansökan, som nu skickats in, står Stiftelsen Compare Landstinget i Värmland, Region Värmland, Länsstyrelsen i Värmland, Karlstads kommun, Karlstad El & Stadsnät, Karlstads universitet, RISE Service Labs, MSB, Tieto, CGI, Nordic Medtest, Effect Management och Xmentor Management.

Med långsiktig finansiering ska regionerna inom Vinnväxtprogrammet kunna samordna näringsliv, akademi och offentlig sektor för att därigenom öka förmågan att utveckla och kommersialisera ny kunskap och teknik. Initiativen ska inom den tid de får finansiering utveckla nya mönster för samarbete som leder till effektivare innovationsprocesser. Samarbetet ska leda fram till produkter, tjänster och idéer som är internationellt konkurrenskraftiga. Det ska bli så pass attraktivt för individer, företag och kapital, att det kan få in resurser och fortsätta drivas även efter att Vinnovas finansiering avslutats. Initiativen ska också ha ett tydligt fokus på att bidra till Agenda 2030.

Vilka regioner som går vinnande ur tävlingen meddelas under november 2018.

Läs om Värmlands unika förutsättningar här

Jeanette Köster

Områdesansvarig Digital innovation & Projektledare DigitalWell

+46 (0)70-309 81 25
jeanette.koster@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss