Cecilia Karlsson, idag e-hälsostrateg i Region Värmland, blir en av två Processledare i DigitalWell Arena med start den 1 februari.


HEJ CECILIA, BERÄTTA LITE KORT OM DIG SJÄLV

Jag kommer från Västergötland men har nu bott i Värmland i 13 år. Vi flyttade hit pga av arbete. Ett beslut som vi inte ångrat då vi under åren också upptäckt skönheten med Värmland, och dess möjligheter till ett rikt friluftsliv.  Det är nog det som beskriver mig bäst, då jag spenderar min lediga tid med de flesta friluftsaktiviteter och sporter. Trivs som bäst i fjällmiljö alla årstider, en höjdare är också förstås kajakturer Vänerns vackra skärgård.

VAD INNEBÄR DIN NYA ROLL?

Jag blir tillsammans med Magnus Bården processledare för Vinnväxtinitiativet DigitalWell Arena. Jag kommer fortfarande arbeta kvar en viss tid i Region Värmland för att ha det nära samarbetet med hälso och sjukvården som är viktigt för detta uppdrag. Den största delen kommer jag förstås arbeta i DigitalWell Arena tillsammans med de aktörer som ska ingå i projektet. I uppdraget kommer jag även använda mitt nationella nätverk inom både offentlig sektor och näringsliv.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE?

Min bakgrund finns inom hälso och sjukvård med drygt 30 års erfarenhet i både offentlig och privat vård, och ca 18 år som chef och ledare i olika befattningar. Har arbetat inom akutsjukvård och äldreomsorg som gett mig en bred erfarenhet av behovet av både sjukvård, omsorg och service. Har de senaste fem åren arbetat med e-hälsa regionalt och nationellt.

VAD SER DU FRAM EMOT I ARBETET MED DIGITALWELL ARENA?

Att med full kraft arbeta med framtidens hälsotjänster tillsammans med aktörer och kompetenser som finns inom offentlig sektor, akademi, civilsamhället och i näringslivet. Vi står inför stora utmaningar i välfärden och behöver arbeta i allt större utsträckning med beteendeförändringar för att förebygga ohälsa, olyckor och utveckling av kroniska sjukdomar. I detta arbete ska vi dra nytta av våra olika kompetenser och skapa en gemensam arena för utveckling.

Värmland ska bli en förebild och center för innovativ utveckling.

Arbetet med DigitalWell Arena är långsiktigt arbete och spänner över en bredd som är helt i linje med hållbarbarhetsmålen i agenda 2030 vilket känns som ett nödvändigt arbete för framtida välfärden. Det arbetet kan ingen göra ensam, det ska vi göra tillsammans.

Det ser jag fram emot.

HUR NÅR MAN DIG?

cecilia.karlsson@compare.se

Tel: +46 (0)72 244 32 87

Läs mer om DigitalWell Arena här

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!