Samarbetet mellan Compare och Haldens IT-forum har bidragit till att väcka ett norskt intresse för Karlstads internationella TIME-utbildning – en gymnasieutbildning med IT-inriktning som Compare var med och startade i början av 2000-talet.


TIME-utbildningen presenterades av Göran Österman (Compare), Tobias Harnvi och Bertil Johansson (Karlstads klommun)

Med ambitionen att starta något liknande i Halden tog styrelseordföranden Lise Eastgate från Haldens IT-forum kontakt med Compare och bad att få mer information om TIME-konceptet på ort och ställe – Älvkullegymnasiet i Karlstad.

I tisdags (7 maj) kom  Lise Eastgate med sex kollegor från skolvärlden i Halden med represenater för både vidaregående skola (gymnasium) och högskola.

Under en välfylld förmiddag fick de höra om TIME-konceptet tagit form – från idé till genomförande. De fick ta del av hur TIME fungerar idag med kursplaner , samarbeten med IT-företagen och utlandspraktik. Avslutningsvis fick de också vara med i klassrummet när eleverna höll på med egna projektarbeten.

”Det var en imponerad skara norrmän som mätta och belåtna efter en svensk skollunch avslutade besöket och vände hemåt”, summerar Mikael Lundström (Compare) som är Compares representant i programrådet för TIME-utbildningen.