Europa gillar och vill premiera Värmlands sätt att arbeta för tillväxt i små- och medelstora företag. Det står klart när juryn för European Enterprise Promotion Award, EEPA, idag presenterade de utvalda finalisterna i tävlingen som avgörs i Tallin i slutet av november. Projekt Tillväxtmotor – Business Generator är en av dem!

– Redan innan det här beskedet var vi oerhört stolta över att Tillväxtverket utsett oss till Sveriges bidrag i EEPA, konstaterar projektledare Anette Rhudin. Det betydde att vi är bäst i Sverige när det gäller att skapa förutsättningar för tillväxt.
Lönsamheten i de 20 värmländska företag som just nu deltar i projektet har förbättrats med i genomsnitt 272 procent på två år. Omsättningen har under samma period ökat med i genomsnitt 29 procent. 33 nya jobb har hittills skapats. Projektet startade 2015 och avslutas vid årsskiftet.
Tillväxtmotor – Business Generator tävlar i kategorin Investing in entrepreneurial skills.
– Dagens besked innebär att vi är ett av tre projekt som fortfarande är med och slåss om att vara bäst i hela Europa på att förbättra kompetensen inom entreprenörskap och företagsledning. Det här är en tydlig vink om att vi har hittat ett innovativt arbetssätt som passar just små och medelstora företag.
En tillväxtmotor har fyra ledamöter. Två kvinnor och två män – med olika profil och kompetens. Alla fyra ledamöter har gjort en egen tillväxtresa.
– Arbetssättet är förankrat i forskning som ser fördelar med att ta till sig och dra nytta av extern kompetens, fortsätter Anette Rhudin. För många entreprenörer är det annars ett stort och tidskrävande steg. Det passar inte alla att arbeta aktivt med en formell extern styrelse.
Ta reda på mer!
• Via den här länken når du mer information om EEPA och de bidrag som gått vidare till den stora finalen som avgörs i Tallin, Estland, den 23 november 2017
• Läs mer om Tillväxtmotor – Business Generator på inova.nu/tillvaxtmotor
• Projektledare för Tillväxtmotor – Business Generator är Anette Rhudin, mobil 070-6013277, anette@tillvaxtmotor.nu
Ring gärna upp för att få veta mer om projektet, tävlingen och vad finalplatsen kan betyda för Värmlands små- och medelstora företag.