TeliaSonera har idag tecknat avtal om att förvärva Ipeer AB, Sveriges ledande företagsleverantör av moln- och hostingtjänster, från Applewise AB. Affären innebär att TeliaSonera kompletterar sin produktportfölj av nät och accesstjänster och kommer att kunna erbjuda sina svenska företagskunder helt nya helhetslösningar.

”Förvärvet av Ipeer innebär att vi kan leverera nya typer av molntjänster som kompletterar vårt starka utbud av företagslösningar. Ipeer tillför teknik och kunskap av moln- och hostingtjänster för både små och stora företag. Tillsammans med vår miljardsatsning på infrastruktur, kan vi erbjuda helhetslösningar som skapar förutsättningar för våra företagskunder att använda de näst intill obegränsade möjligheter som digitaliseringen i samhället medför”, säger Malin Frenning, vd Telia Sverige.

Ipeer ABs försäljning uppgick till 56,7 miljoner kronor för helåret 2013. Företaget har 65 anställda och har verksamhet i Stockholm, Karlstad och Indien.

Från och med den 1 oktober utgör Ipeer AB en del av Cygates verksamhet inom Telia Sveriges företagsverksamhet, och kommer att ingå i Cygates affärsområde för moln- och hostingtjänster. TeliaSonera förvärvar samtliga aktier i Ipeer AB. Köpesumman är inte offentlig. De övriga bolagen i Applewise-koncernen berörs inte av förvärvet.

Cygate
Tullhusgatan 1B
65226, Karlstad

+46 (0)10 8787000

http://www.cygate.se/