Pictura fortsätter att använda SYSteam som samarbetspartner i sin expansion inom Europa. Med försäljning i mängder av butiker över hela världen finns ett stort behov av en effektiv, snabb och säker affärssystemlösning.

SYSteam har tidigare levererat ett system med mobila handdatorer direkt synkade via 3G-nätet in i affärssystemet. Efter att ha rullat ut den lösningen i Sverige, Norge, Danmark och Frankrike är det nu dags för Tyskland. Som ett första steg levererar SYSteam affärssystemet Jeeves till Picturas dotterbolag i Tyskland. Steg två blir att införa den mobila handdatorlösningen.

”Det är av yttersta vikt för vårt företag och vår tillväxt att ha ett effektivt och säkert stöd för våra processer”, säger Magnus Arpi vVD på Pictura i Karlstad. ”Tillsammans med SYSteam och Jeeves har vi kommit en bra bit på väg, det känns därför naturligt för oss att välja samma lösning för vår verksamhet i Tyskland”.

”Pictura är ett spännande företag i tillväxt, vår ambition är att möta deras behov och vara en bra partner till dem i deras fortsatta expansion. Jag ser fram emot ett fortsatt långsiktigt samarbete”, kommenterar Niclas Ekblad, koncernchef SYSteam.

”Vi är stolta över att utveckla och utöka vår leverans till Pictura, men det ställer också höga krav på vår förmåga att kunna bidra med verksamhetskunnande i kombination med att ligga i teknikens framkant”, säger Bo Johansson på SYSteam i Karlstad.

Pictura är Skandinaviens största leverantör av gratulationskort till detaljhandeln. Förutom kort så erbjuder de även ett brett sortiment av presentpapper, partyprodukter och presentartiklar. Kunderna finns både inom fackhandeln och dagligvaruhandeln. Verksamheten bedrivs från huvudkontoret i Karlstad, med försäljningskontor i Stockholm samt dotterbolag i Norge, Danmark, Finland, Frankrike och Tyskland. Pictura säljer 20 miljoner grattiskort och omsätter 170 miljoner kr.

SYSteam arbetar som strategisk helhetsleverantör inom IT och erbjuder tjänster inom management, engineering, affärssystem, systemutveckling/integration samt teknisk infrastruktur och drift. SYSteam fungerar dels som helhetsleverantör till små och medelstora företag och dels som specialist gentemot större företag och utvalda branscher. Denna specialistkunskap erbjuds även till SME-segmentet.