SOS Alarm har skickat det första larmet i Rakelnätet för Västra Götalandsregionen (VGR) via en kommunikationsplattform med hårdvara från Swedish Radio Supply.

Klockan 13:38 den åttonde december skickade Caterine Lorensson, operatör på SOS Alarm, det första larmet i Rakel för VGR. Det var ett prio 2-larm till Ambulans 354-9350 i Kungshamn. Larmet gällde en situation i Hunnebostrand.

Larmet skickades via en kommunikationsplattform där hårdvaran är framtagen av Swedish Radio Supply och mjukvaran ZeRaCom är framtagen av SOS Alarm. Ambulansen som mottog larmet är den första fullutrustade bilen som togs i drift under dagen. Bilen är utrustad med en SRG3500 fordonsterminal och STP8000 handterminaler från Sepura samt en Performit fordonsdator.

”Projektet innebar en komprimerad tidsram där det krävdes stor kompetens och erfarenhet. Vi är mycket tacksamma att kunna ha levt upp till de högt ställda kraven och att VGR nu är ingång på allvar i Rakelnätet.” säger Håkan Åberg, Key Account Manager på Swedish Radio Supply

Swedish Radio Supply AB är ett ISO-certifierat företag inriktat på radiokommunikation. Swedish Radio Supply är generalagent för Icom i Skandinavien och distributör av Sepura i Sverige. Företaget är idag den största terminalleverantören till RAKEL-nätet med över 21.000 utlevererade terminaler. Bland våra kunder märks ex Polisen, Nationella Insatsstyrkan, Vägverket, Kriminalvården, Tullverket och Försvarsmakten.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss