TechDays är Microsofts största konferens i Sverige för IT-tekniker, utvecklare, arkitekter och/eller IT-beslutsfattare. 

Med ett femtiotalet utställande företag och ett hundratal talare och sessioner, så var systemintegrationsexperten Liselotte Örtlund och Windows 10/Internet of things-esset Johan Bjärneryd från Sogetis Karlstadskontor två av talarna som tog plats med varsitt pass.

Liselotte Örtlunds session;  ”Logic apps – hack zone eliminated” visade hur man kan använda API Apps och skapa workflows i Logic Apps. Med en demo som visade hon hur man enkelt kommer igång och vilka möjligheter som finns. 

”Att bygga integrationer anses nämligen vara avancerat och tidskrävande. Azure App Service lanserades under mars 2015, med två nya komponenter, API Apps och Logic Apps. Funktionaliteten som fanns i Azure BizTalk Services integreras nu i App Services som (BizTalk) API Apps, och möjliggör EAI- och B2B-integrationsscenarier med andra app-typer i App Services. Inlärningskurvan för BizTalk Services var brant. I App Services har Microsoft dragit lärdom från succén med Web Services och har som målsättning att man inte ska behöva expertkompetens för att bygga integrationer med API Apps och Logic Apps.”

Johan Bjärneryd hade tillsammans med Sogetikollegan Karl-Henrik Nilsson en session som handlade om Internet of Things och med titeln: ”Bygg en bättre morgondag med Windows 10, Raspberry PI och Microsoft Azure”.

”Internet of Things kommer förändra världen, på vissa håll har det redan börjat hända. Naturligtvis finns en Windows 10-version anpassad för detta – möt Windows 10 IoT Core, skapat för att kunna köras på enheter som till exempel den vansinnigt populära Raspberry PI 2. Johan och Karl-Henrik visade på en kickstart och hur man bygger verksamhetsförbättrande lösningar och appar med den slagkraftiga kombinationen Windows 10 IoT Core, Raspberry PI och Microsoft Azure.”

I passet visades det hemmabyggda, internetuppkopplade paraplystället SLAYER upp som demo, en IoT-lösning som visar ifall väderprognosen spår regn eller ej…

Båda passen filmades under TechDays och läggs inom kort upp här >>

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65119, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/