DIAMOND-lösningen som utvecklats av Sogetis kontor i Karlstad till Billerud-koncernen är en av två Sogeti-lösningar som nominerats av Microsoft inför årets .Net Awards.

Sogeti är den enda partner som nominerats för lösningar i två av totalt sex kategorier inför årets .Net Awards. Av Sogetis bidrag är det den nya kraftfulla SharePoint-portalen på Handelshögskolan och den Sogetispecifika Output Management-lösningen DIAMOND, införd inom Billerudkoncernen, som har chansen att ta hem vinsten.

Efter ett långt och mycket tufft nomineringsarbete av flera arbets-grupper hos Microsoft är nu nomineringarna till .Net Awards 2009 klara. Av Sogetis fem inskickade förslag har två valts ut och har därmed chans att vinna pris när årets .Net Awards delas ut i december.

Sogetis SharePoint-lösning för Handelshögskolans nya studentportal är nominerad i kategorin Samarbete och affärsplanering. Sogetis Output Management-lösningen DIAMOND, införd inom Billerud, är nominerad i kategorin Klient.

”Vi är den enda partnern som fått med två lösningar i år vilket känns extra härligt. Vi är rejält taggade inför varje .Net Awards eftersom vi skapar så många Microsoft-baserade lösningar hos våra kunder och för att vi tidigare vunnit totalt fyra gånger i fyra olika kategorier. Det är vi en tradition vi vill bygga vidare på”, säger Sogetis Anders Persson, partneransvarig gentemot Microsoft.

Nominerade DIAMOND – Sogetis beprövade Output Management-lösning – bland annat införd inom Billerud, är en kostnadseffektiv lösning för att skapa och distribuera rapporter.

”Oavsett hur data levereras, och i vilket format, används integrationsmotorn BizTalk för att konvertera data till ett internt format. Grunddata som används för utskriften sparas i en SQL-databas och resultatet publiceras, i önskad struktur, på en SharePoint-baserad sajt. Beroende på rapportens konfiguration, mailas, skrivs ut eller sparas rapporten. Tack vare SharePoints inbyggda funktionalitet blir rapporterna enkelt sökbara och återutskrivningsbara. Åtkomst styrs även det enkelt med SharePoints behörighetssystem”, berättar en stolt Bengt Löwenhamn, en av upphovsmännen på Sogetis kontor i Karlstad som ligger bakom DIAMOND-lösningen.

Med en ny portalplattform, baserad på Microsoft Office SharePoint Server, har Handelshögskolan fått ett kraftfullt och lättanvänt verktyg för sin webbhantering. Målet med den nya webbplatsen (www.hhs.se) är framförallt att skapa en tydligare kommunikation gentemot Handelshögskolans olika målgrupper, såsom studenter, forskare och näringsliv.

”Resultatet är en kraftfull portal med genomtänkt informationsstruktur, navigeringsmöjligheter och sökfunktionalitet för att på så sätt kunna visa varje unik besökare korrekt information på rätt plats vid rätt tillfälle. Den nya portalen vann nyligen pris för bästa webbplats vid International Business Award”, berättar Andreas Ljungquist, ansvarig för Sogeti SharePoint Center i Stockholm.

Sogetis tidigare vinster i .Net Awards är fyra. År 2004 vann man förstapriset i kategorin Integration med en BizTalk-baserad lösning införd inom Rottneros-koncernen. 2006 stod man åter igen högstupp på prispallen för Business Intelligence-lösningen INCA, ett nationellt, vårdadministrativt system för cancerforskning. 2007 vann man i ytterligare en kategori – mobilitet – för den mobilitetslösning Sogeti infört inom trucktillverkaren Toyota Material Handling. Förra året tog man hem vinsten i kategorin Application Platform för en kraftfull och flexibel beslutsstödslösning som införts inom hälsojätten Diaverums verksamhet. Nu hoppas man alltså lägga till ytterligare .Net Awards-vinster tack vare sin stora expertis inom lösningar baserade på Microsoft-teknik.

Microsoft .Net Awards delas i år ut i sex kategorier; Applikationsplattform, Klient, Microsoft Dynamics, Samarbete och affärsplanering, Software + Service samt Årets överraskning.

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65340, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/