Sogetis Karlstadkontor är väldigt stolta över att vara en del av Värmlandstrafiks, en del av Region Värmland, spännande digitaliseringsprojekt. Ett konkret exempel är appen ”Bussklubben” som riktar sig till elever som åker skolbuss. I Bussklubben är varje buss ett ”klubbhus” som eleverna kan gå in i när de åker till och från skolan. Där kan de spela spel och interagera med varandra för att samla ihop mynt och tillsammans med andra elever utveckla klubbhuset med prylar. Även vårdnadshavarna kan använda appen för att se att deras barn är vid busshållplatsen, har gått på och av bussen, få relevant störningsinformation, m.m.

För Värmlandstrafiks del så ger det mervärden i form av data som ger förutsättningar att analysera och effektivisera skoltrafiken. Innovationsbyrån Sticky Beat står för designen och Sogeti utvecklar de API:er som behövs för att stötta appen och framtida projekt/data för Värmlandstrafik. Bussklubben lanseras som pilot i Grums under hösten 2020.

Sogeti hjälper även Värmlandstrafik med att bygga en ny app som nu går under namnet ”RV Labs”. Denna experiment-app ska fungera som en arena där man kan testa nya idéer utan att behöva röra Värmlandstrafiks ”riktiga” app. Allt för att effektivisera servicen till Värmlandstrafiks kunder och testa nya idéer snabbt på ett kvalitetssäkrat sätt, med fokus på användarvänlighet.

– Det har varit mycket värdefullt att stärka upp teamet med engagerade och kunniga konsulter från Sogeti. Bussklubben och RV Labs är två väldigt spännande digitaliseringsprojekt som vi hoppas kommer ge stor nytta till värmlänningarna, berättar Elin Åberg, projektledare på Värmlandstrafik.

– Vi lever och andas digitalisering, något som blivit affärskritiskt för alla verksamheter, än mer i de speciella pandemitider vi lever i. Vi på Sogeti i Karlstad tycker att det är extra roligt att stötta Värmlandstrafiks digitaliseringssatsning, som kommer så många till godo, kommenterar Magnus Karlsson, kundansvarig på Sogeti i Karlstad.

https://www.sogeti.se/utforska/nyheter/sogeti-st%C3%B6ttar-upp-v%C3%A4rmlandstrafiks-digitalisering/

 

Magnus Karlsson

Affärsutvecklare

+46 72 225 0329
magnus.karlsson@sogeti.se

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65340, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!