”IT-branschen är inte bara expansiv och snabbfotad – den är också väldigt bred”, sade Andreas Andersson på Stamford när han gästföreläste på senaste SNITS-lunchen för IT-studenter vid Karlstads universitet.

Och han ser sig själv som ett bra exempel på detta: ”Jag blev intresserad av IT när jag gick på gymnasiet men valde ändå att läsa maskinteknik på universitetet – och där utvecklade jag mitt IT-intresse genom egenföretagande”, berättade han.

Idag arbetar Andreas Andersson (bilden) på IT-företaget Stamford – också det ett bra exempel på att IT-branschen är bred: ”Ibland deltar jag i systemutveckling, ibland i försäljningen och ibland är jag projektledare”.

”IT-branschen erbjuder enorma möjligheter – det finns ingen given väg utan det hänger på vad du själv gör av det”, fortsatte Andreas och förklarade att han har ett bra IT-jobb som han trivs med: ”Och detta utan att jag har en IT-utbildning”.

Andreas berättade om sin resa från en maskinteknisk utbildning vid Karlstads universitet till ett utmanande och utvecklande jobb på Stamford.”När jag läste maskinteknik hade vi inte alls samma möjligheter till företagskontakter som ni IT-studenter har genom SNITS – ta vara på dessa kontakter som är värdefulla för framtiden”, betonade han.

Redan under studietiden till maskiningenjör kom han in i IT-branschen när han tillsammans med några studiekamrater startade företaget Sweet Interactive för att utveckla interaktiva mobilappar. ”Det gick så bra att vi gick vidare med att starta ännu ett företag 2011 – Complexika Interaction med spetskompetens inom webb- och applikationsutveckling”.

Som nystartat IT-företag gick Complexika med i Compare och där fick Andreas och hans kollegor kontakt med en rad intressanta och spännande företag – bland annat Stamford som efter ett lunchmöte 2012 förvärvade Complexika och anställde personalen.

”Det gick fort – men så här är det i den här snabbfotade branschen”, enligt Andreas som gjort den här resan på mindre än fyra år – från ”studententreprenör” till projektledare i ett större IT-företag som Stamford med 35 anställda i Karlstad.

Andreas Andersson stortrivs i Stamford och känner att han får utvecklas på ett helt annat sätt än om han skulle vara kvar i det lilla egna IT-företaget. ”Man växer med uppgifter och ansvar – därför gäller det att ta vara på möjligheterna när de dyker upp”, summerade Andreas.

SNITS (Samverkan Näringsliv och IT-studenter) är en samverkansgrupp kring IT-utbildningarna vid Karlstads universitet som ordnar studiebesök, gästföreläsningar, frukost- och lunchmöten, mentorsverksamhet, praktikplatser och examensarbeten för IT-studenterna vid universitet.

SNITS-gruppen består av 11 Compare-företag – CGI, Elvenite, Evry, iBiz Solutions, Ninetech, Prevas, Sogeti, Stamford, Tieto, XLENT och ÅF. Karlstads universitet representeras av avdelningarna för Informatik och Datavetenskap samt IT-studenternas förening LINDA.

Stamford är ett produktorienterat företag som utvecklar och marknadsför specialsystem för dagligvaruhandeln, affärssystem för fastighetsförvaltare och systemstöd för kommunikation med mobilapplikationer. Stamfords kunder finns i Sverige och Norge inom detaljhandel och fastighetsförvaltning.

Stamford
Magasin 3, Löfbergskajen
65224, Karlstad

+46(0) 54- 137990

info@stamford.se

http://hem.stamford.se/