Sogeti, medlem i SNITS, har sedan våren 2014 samarbetat med Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske och Fiskevårdsförbund, kring tre exjobb genomförda av studenter vid Karlstads univesitet.

Totalt har fem studenter hjälpt Sportfiskarna att ta fram en tjänst för inrapportering av fiskefångst i våra svenska vatten.

Våren 2014 startade två dataingenjörsstudenter, Joakim Wahlman och Erik Larsson, arbetet genom att utveckla en mobilapp på Android-plattformen kallad Fångstdatabanken. Appen finns nedladdningsbar på Google Play och har fått medial spridning i SVT Värmland, SR P4 Värmland, NWT och sportfiskemedia.

Under hösten 2014 tog Kristina Lehtonen Nilsson, student vid webb och multimediaprogrammet, fram en kravspecifikation för en webbplats där Sportfiskarna kan administrera och hantera innehållet i mobilappen. Samtidigt utvecklade Sogeti en iPhone-version av Fångstdatabanken som lanseras i dagarna på Apples App Store. Kravspecifikationen utgjorde grund för utvecklingsarbetet av webbplatsen som planeras att lanseras i juni 2015.

Webbplatsen har utvecklats av två dataingenjörsstudenter, Jesper Hellberg och Petter Jönsson, under våren 2015 och är baserad på ASP.Net. Mobilapparna delar databas med webbplatsen via ett webapi.

Mats Persson, Sogeti, har som handledare för samtliga exjobb coachat och stöttat studenterna i deras arbete: ”Ett strålande exempel när slutkund, studenter, universitet och företag samarbetar för att tillsammans skapa en innovativ lösning som möter kundens behov”.

På bilden från vänster: Jesper Hellberg, Kristina Lehtonen Nilsson, Petter Jönsson och Peter Belin från Sportfiskarna

SNITS: Samverkansgruppen kring IT-utbildningarna vid Karlstads universitet består av representanter från lokala IT-företag, Stiftelsen Compare Karlstad, avdelningarna för informatik och Datavetenskap på Karlstads universitet och studentföreningen Linda. 

Genom ett flertal aktiviteter är SNITS katalysator för mötet mellan student och näringsliv. Det är en unik möjlighet för studenterna att skapa goda relationer till näringslivet under studietiden. Det också en möjlighet för företagen att hitta sina framtida medarbetare. 

Nu öppnar vi upp möjligheten för ytterligare företag att bli en del av SNITS. För att matcha bredden på IT-utbildningarna ser vi gärna att en webb-byrå söker. Vid intresse eller frågor kontakta Ulf Lidberg på Compare. 

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65119, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/