SMA Mineral har sedan 2004 jobbat med BAM54:s unika system: DMS® Digital Media Solution. Nu tar de nästa steg i digitaliseringen och uppgraderar till DMS® 3.1 för att effektivisera och kvalitetssäkra sitt dagliga arbete online med material för marknadsföring och kommunikation.

DMS® är ett användarvänligt och kraftfullt Brand Management-system som tillhandahålls som en webbtjänst. Uppgraderingen till DMS® 3.1 betyder att SMA Mineral erhåller en mängd nya funktioner och finesser. Det innebär att företaget kommer kunna administrera och kontrollera innehållet i systemet på ett helt nytt sätt. Efter att tidigare behövt supporthjälp för att utföra uppdateringar är det ett moment som kommer att skötas av deras egen DMS®-administratör.

Implementeringen av systemet har precis inletts. Utbildningar har påbörjats samt att gränssnittet och de olika användarrollerna är anpassade efter SMA Minerals profil och organisation. 

En av de stora nyheterna som kommer att beröra och engagera många fler inom hela SMA Mineral är systemets flöde som bland annat inkludera produktion och godkännande av marknadsföringsmaterial som är skapat i systemet. Det ökade engagemanget och användningen av systemet kommer att skapa nya mervärden i form av enhetlighet, kontroll och förbättrad dialog kring företagets marknadskommunikation.

Det unika med DMS® är att det levereras med inbyggd kunskap i form av praktiska hjälp- och informationstexter. Texterna är både enkla guider för olika flöden men också tips och råd om vad som är viktigt att tänka på när man ska ta fram och hantera kommunikationsmaterial.

Det som framförallt gör DMS® speciellt är den digitala arbetsprocessen som går hand i hand med systemet. Processen bidrar till kvalitet och effektivitet genom tydliga beslutsvägar och ansvarsområden för produktion, kontroll och godkännande av det som produceras och laddas upp i systemet.  

SMA Mineral är en företagsgrupp verksam inom kalk- och dolomitindustrin. Produktion, hantering och försäljning av kalkprodukter är huvudnäringen. SMA Mineral behärskar karbonatprodukternas flexibilitet och styrka genom teknik och processer som är utmärkande för en expansiv kalkindustri. Gruppens produktionsenheter, terminaler och försäljningskontor finns strategiskt placerade i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien. 

Läs mer om DMS®: Digital Media Solution här

Jonas Dahlgren

CEO and Senior Brand Advisor

+46 54 10 28 14
+46 708 55 35 35
jonas.dahlgren@bam54.se

BAM54®
Hybelejens gata 2
65340, Karlstad

+46 54 10 28 10

info@bam54.se

https://www.bam54.se/