Skräddarsydda säkerhetslösningar är nyckeln till framgång för Keyline – ett Compare-företag som specialiserat sig på larm- och övervakningssystem till mobila verksamheter och obemannade anläggningar.

Keyline – med huvudkontor i Sunne men verksamhet över hela landet – har utvecklat ett eget säkerhetssystem som bygger på ny teknik och trådlös kommunikation.

”Vår styrka ligger i att kunna skräddarsy säkerhetslösningar för alla typer av kunder och verksamheter”, säger Marie Flood på Keyline och fortsätter: ”Vi har hittat en nisch där behoven är både stora och speciella – entreprenadbranschen för skogsbruk, vägbyggen och andra anläggningsarbeten”.

”Här har behovet av bra larm och säker övervakning av allt från fordon och maskiner till verktyg och dieseltankar ökat under de senaste åren för att skydda mot stölder – och vi har med vår flexibilitet och småskalighet alltid lösningar på kunderna ofta mycket speciella krav”, berättar Marie Flood och ger ett exempel:

”Med hjälp av GPS kan vi bygga virtuella staket kring exempelvis stöldbegärliga maskiner ute i skogen. Flyttas maskinen utanför staketet skickas larm som SMS- eller epost-meddelande till kunden som kan koppla upp sig mot övervakningssystemet via en lösenordsskyddad internetanslutning för att se vad som händer på plats”.

Men Keylines larm- och övervakningssystem kan även fylla andra funktioner – till exempel för att meddela när det är dags att fylla på en dieseltank eller för att larma om någon ensamarbetande skadar sig ute i skogen.

”Vi kan positionera ensamarbetare via radiofyrar inom ett begränsat område och via GPS inom obegränsande områden. Och vi har mobiltelefoner som ringer upp larmcentralen själv om den ligger horisontell en viss förutbestämd tid”.

Keyline har inte märkt av lågkonjunkturen – snarare tvärtom.
”Vi får hela tiden nya kunder och nya utmaningar”, säger Marie Flood som är certifierad av Svenska Stöldskyddsförening som ”Behörig ingenjör inbrottslarm”. Det innebär att hon får utforma och montera inbrottslarm tillsammans med kunder och leverantörer: ”Ett spännande och stimulerande arbete eftersom det hela tiden gäller att hitta nya lösningar som uppfyller kundens önskemål samtidigt som vi måste ligga steget före tjuvarna.”

Keyline har byggt specialsystem för TV-övervakning med både dolda och synliga kameror sedan 1998. Här är utmaningen att få till de bästa vinklarna och ljusförhållandena för att få tillräckligt bra bildkvalitet, enligt Marie Flood.
Företaget har också utvecklat en egen serie av robusta och strömsnåla säkerhetslösningar för trådlös larmöverföring med positionsangivelse.

”För oss är det viktigt att hålla oss à jour med de senaste koncepten och de bästa produkterna och leverantörerna för att kunna erbjuda våra kunder de bästa säkerhetslösningarna som passar just deras behov”.

Keyline är medlem i Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) och med i deras projektet ”Stöldstopp i skog och vid väg”.

Bland Keylines kunder finns butikskedjor, skogsbolag, bensinbolag, återvinningscentraler, polisen, kyrkor och samfund, garage, hotell och bostadsföretag över hela landet.

ICT-företaget Keyline AB – som arbetar med larm- och övervakningssystem – ingår i Keyline-koncernen där även Keyline Städ & Konsult ingår.

Marie Flood

Behörig ingenjör inbrottslarm

+46 706 21 98 38
+46 565 202 30
mf@keyline.se

Keyline
Ekebyvägen 40
68635, Sunne

+46 565-202 30

info@keyline.se

http://www.keylineab.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss