Atea växlar upp sin satsning på it i skolan och rekryterar Örjan Johansson som ny nationell chef för affärsområdet Atea Skola. Han har flera års erfarenhet från it i lärande, både från Umeå universitet och Försvarsmakten samt som it-chef och skolledare på en rad olika friskolor. Han kommer senast från att ha drivit egen verksamhet inom ledar- och organisationsutveckling.

– Jag brinner för både it och lärande. Min roll på Atea är en perfekt kombination av det och jag känner mig imponerad över att jobba i ett företag som har en tydlig ambition att skapa rätt förutsättningar för it i skolan, säger Örjan Johansson, nationell chef för Atea Skola.

Örjan Johanssons första tid på Atea har inneburit många nya möten med medarbetare och skolledare, rektorer och andra beslutsfattare.  Han har även rivstartat med planeringen kring ett seminarium Atea Skola ska hålla under Almedalsveckan i sommar. Innehållet omfattar utmaningar och möjligheter för en effektiv satsning på it i skolan.

– Lyckade satsningar på it i skolan har idag en tydlig koppling till engagemanget bland rektorer och skolledare, men i de fall där engagemanget och kompetensen saknas, uteblir också de positiva resultaten. Min vision är att alla skolledare och rektorer ska se Atea som en professionell partner som kan hjälpa dem att förbättra svensk skola, säger Örjan Johansson.

Atea Skola består idag av ett nationellt team på cirka 20 it- och skolspecialister, utspridda över hela landet, som tillsammans med kommuner, skolledare och rektorer runt om i landet arbetar för att uppnå förbättrade skolresultat med hjälp av it.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!