I juli börjar Relacom att installera bredband via fiberkabel till minst 215 medlemmar i Sunnemo fiberförening i Värmland. Sammanlagt läggs 100 kilometer fiber­kabel ner. I december 2015 beräknas fibernätet vara klart att tas i drift.

Relacom har fått uppdraget att leverera ett komplett passivt nät med tillhörande produkter. Arbetet med fibernätet omfattar fem mil schaktning och plöjning för totalt tio mil kabel.

Med fiberanslutningen kan de anslutna fastigheterna få tillgång till såväl snabbt internet som ip-telefoni och tv. Kommunikationsoperatör och leverantör av tillhörande tjänster i nätet är Zitius, som har Telia Sonera som huvudägare.

”Det är väldigt glädjande att Sunnemo fiberförening valde Relacom som entreprenör för fiber­installa­tionen. Det är ytterligare en bekräftelse på det stora förtroende som vi har när det gäller den här typen av komplexa projekt. I fjol byggde vi över 600 mil fibernät på olika håll runt om i Sverige och det är en rekordsiffra som vi nog kommer att passera i år”, säger Sten-Åke Berg som är projektör på Relacom.

OneCo Networks AB
Knud Dahls väg 1
65230, Karlstad

+46 (0)70- 659 20 20

kundcenter@se.relacom.com

https://www.relacom.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss