Rejlers har fått två nya uppdrag inom området energieffektivisering. I Kristiansand tar både kommunen och stadens hamn nu hjälp med att kartlägga och minska sin energiförbrukning.

– Det är två viktiga uppdrag som befäster vår ställning som en av de ledande aktörerna inom energieffektivisering i Norge, säger Linda Rabbe Haugen, divisionschef på Rejlers.

Kristiansands kommun har ett stort fastighetsbestånd. Rejlers anlitas för att energideklarera och kartlägga energiförbrukningen på 39 skolor i kommunen. Arbetet inkluderar även en utvärdering med avseende på energi av alla tekniska anläggningar på skolorna. Totalt omfattas i ett första skede 165 000 kvadratmeter. Rejlers kommer att inspektera varje skola och presentera en energirapport med förslag till åtgärder som spar energi.

Samtidigt ska stadens hamn få hjälp med att nå sina mål om att minska energiförbrukningen med 10 procent. Rejlers ska genomföra energianalyser som bland annat omfattar belysning, uppvärmning och ventilationssystem. Hamnen är ursprungligen från 1600-talet.

De båda uppdragen är tillsammans värda närmare 1 miljon norska kronor.

Rejlers
Bergendorffsgatan 5B
65216, Karlstad

+46 (0)771 78 00 00

maria.ahlberg@rejlers.se

https://www.rejlers.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss