”Compare bidrar till att öka vår synlighet på Internet och öka intresset för Redstone”, säger Jonas Wahrolin på Redstone – ett Compare-företag som tagit vara på den kostnadsfria tjänsten att publicera nyheter i Compares nyhetskanaler.

”Nyheterna syns och stärker vår lyskraft – framför allt tack vare genomslagen i sökmotorer som Google. Nyhetspubliceringarna på Compare har även lett till kontakter med traditionella nyhetsmedier, i form av tidningsartiklar”.

Redstone har hittills under 2013 offentliggjort flera nyheter som publicerats på Compare-webben (under Nyheter) och på Mynewsdesk (under Compares pressrum).

”Genom Compare-webben når vi ut till den lokala marknaden. Via Mynewsdesk får vi en bredare nationell spridning”, förklarar Jonas Wahrolin och konstaterar att det gett resultat: ”Vi syns lite bättre på sökmotorer, vi har fått en hel del respons från kollegor i branschen och vi har fått några fler kundförfrågningar. Vi tror inte nödvändigtvis att en nyhet kan bidra till omedelbara affärer – en viktig del är att det stärker vårt varumärke över tid. Vi ser också att vi har en hel del leads in från de länkar vi exponerat i våra nyheter, både från Mynewsdesk, och Compare-webben. Vi känner också att vi pysslar med många spännande projekt, och det vill vi bli bättre på att visa för andra”.

Compare-webben är ”den mesta nyhetskanalen” för ICT-Karlstad – ingen annan nyhetskanal har så många nyheter från Compare-företagen. Antalet besökare är inte så högt – men de som besöker Compare-webben är desto mer intresserade vilket visas av hur länge besökarna stannar på respektive sidor.

”Den unika styrkan med Compares nyhetskanaler är den inbyggda sökmotoroptimeringen som är imponerande”, fortsätter Jonas Wahrolin: ”Nyheterna får hög rating i Googles indexering – och här kompletterar Compare-webben och Mynewsdesk varandra över tid. Det gäller förstås också att skriva en nyhet som på ett naturligt sätt fångar aktuella sökord”.

Att Compare-webben har ”inbyggd sökmotoroptimering” beror framför allt på ”kors-länkandet” – att Compare har länkar till ett 100-tal ICT-företag och offentliga aktörer som universitet med flera, som i sin tur har länkar till Compare-webben.

Publicering av nyheter är en kostnadsfri bastjänst för Compare-företagen. Redstone skriver sina nyheter själva. ”Visst tar det lite tid – men vi ser det som ett relativt billigt sätt att marknadsföra oss på” förklarar Jonas Wahrolin.

För Compare-företag som behöver hjälp med att skriva nyheter erbjuder Compare redaktionella tjänster som en tilläggstjänst som betalas utöver intressentavgiften.

Redstone består av ett team med webbexperter och systemarkitekter som huvudsakligen jobbar med design, utveckling, integration och verifikation. Läs mer om Redstone >>

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss