Varnish Software, företaget bakom världens snabbaste webbaccelerator Varnish Cache , har fått Red Herring 100 Global Award. Detta prestigefyllda pris delas ut årligen och är en hyllning till djärva och framstående nya teknikföretag och entreprenörer från hela världen. Redpill Linpro är majoritetsägare i och partner till Varnish Software.

Vinnare av Red Herring Global Award är tidigare Red Herring-vinnare från Asien, Europa och Nordamerika. Företagen bedöms utifrån ett antal kvalitativa och kvantitativa kriterier, inklusive teknisk innovation, ekonomisk utveckling, tillväxt, ledningens exekveringskapacitet, potentiell globaliseringen av strategin och ökade marknadsandelar.

”Vi är mycket hedrade över att få denna utmärkelse som uppmärksammar de bästa teknikföretagen i världen”, säger Lars Larsson, VD för Varnish Software. ”Allt eftersom Internet fortsätter att växa blir en online-närvaro en allt viktigare framgångsfaktor för alla typer av företag. Varnish levererar kritiska delar för tillförlitlighet, snabbhet, skalbarhet och prestanda på webben. Denna utmärkelse är ett bevis på att Varnish Software levererar ett unikt mervärde för företag som är beroende av webbnärvaro för att säkerställa intäkter och framgång.”

För att följa upp den starka tillväxten under 2013 har Varnish Software gjort flera ändringar i sin organisation som gör att de kommer att vara ännu bättre positionerade för att vinna marknadsandelar och förbättra dialogen med användarna av mjukvaran Varnish Cache i världen. Dessa förändringar innefattar rekrytering av nyckelpersoner från öppen källkod och öppnandet av ett kontor i New York. ” Vi har nått goda resultat i Nordamerika trots avsaknaden av lokal närvaro, så vi hoppas att lokal förankring ger ännu fler möjligheter att införa Varnish som en strategisk lösning på världens största marknad”, säger Larsson.

Vinnarna av Red Herring 100 Global 2013 tillkännagavs vid en ceremoni i Los Angeles 20 november 2013. Listan över Red Herring Top 100 Global har blivit en branschstandard för att identifiera lovande nya företag och entreprenörer. Red Herrings redaktörer var bland de första att se och erkänna företag så som Facebook, Twitter, Google, Yahoo, Skype, Salesforce.com, YouTube och eBay. Och att dessa företag skulle förändra vårt sätt att leva och arbeta.

Redpill Linpro är majoritetsägare i och partner till Varnish Software. Redpill Linpro är också Nordens ledande leverantör av professionella tjänster och produkter baserade på Open Source. Företaget erbjuder rådgivning, utvecklingstjänster, utbildning, support, applikationsförvaltning och drift för produkter baserade på fri programvara, från infrastruktur, databaser, mellanprogram och affärssystem till kundanpassade lösningar baserade på Open Source-komponenter. Med en stab som för närvarande uppgår till cirka 180 kan Redpill Linpro leverera tjänster av hög kvalitet för affärskritiska lösningar till kunder i hela Norden. Företagets kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Göteborg, Karlstad och Stavanger samarbetar för att försäkra att kunderna erbjuds de bästa tjänsterna, oavsett var de befinner sig.

Varnish Software erbjuder världens mest använda HTTP accelerator baserat på öppen källkod. Varnish Cache är ursprungligen utvecklat i Norge och används av 600.000 webbplatser världen över. För närvarande används det av jättar som BBC, New York Times, Die Zeit och de flesta media hus i Norge. Varnish Softwares affärsmodell är att ge stöd och service runt den lösning som är fritt tillgänglig.