Redpill Linpro har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med SpringSource, ett av de ledande Open Source-företagen inom utveckling, drift och administration av Java-applikationer. SpringSource stärker Redpill Linpros Java-portfölj.
 
– Samarbetet med SpringSource gör oss ännu vassare på ett av våra starkaste områden. Det kommer att öppna upp för många intressanta möjligheter, säger Anders Liling på Redpill Linpro.

Samarbetet omfattar mer än ett typiskt partneravtal, och ger Redpill Linpro status som förstahandsvalet för SpringSource-erbjudande i Norden. Det är ett omfattande avtal som ger Redpill Linpro lokalt ansvar för allt från licenser till support och utbildning. Som en följd kommer Redpill Linpro erbjuda anpassade nordiska tjänstekoncept i tillägg till lösningar och produkter från SpringSource.

– Redpill Linpro har lång erfarenhet av att leverera tjänster runt middleware baserde på Open Source. Med SpringSource kan vi bygga vidare på detta och fortsätta att ge kunderna mer för mindre, säger Liling.
 
– Redpill Linpro är otvivelaktigt den största och främsta spelaren inom Open Source Java i Norden. Vi har stora förhoppningar på detta samarbete, säger Rod Johnson SpringSource grundare och CEO. Redpill Linpro kan visa på stor erfarenhet med tjänster runt migrering och implementering av programvara, och har också en solid organisation runt support, specialiserade konsulttjänster, utbildning och utveckling av innovativa tjänstekoncept, fortsätter Johnson.

– Vi ser en klar trend där många av våra kunder efterfrågar enklare och mer flexibla plattformar. SpringSource ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre och mer kompletta tjänster till marknaden. Dessutom tror vi att nordiska kunder kommer att uppleva det som positivt att vi framöver kan erbjuda lokala tjänster, kunskap och inte minst support baserat på SpringSource, säger Anders Liling på Redpill Linpro.

Redpill Linpro kommer att erbjuda licenser, utbildning, konsulttjänster och dygnet runt-support för produkter som Spring, Apache Tomcat, ActiveMQ och Groovy & Grails.

SpringSource står bland annat bakom Spring som är marknadens ledande Java-programmeringsmodell. Detta ramverk stöttar idag hälften av alla Javaprojekt, och används av tio miljoner utvecklare över hela världen. Företaget har över hälften av Global 2000-företagen på kundlistan. I mars 2009 blev SpringSource/Hyperic utnämnt till en av Gartners ”Cool Vendors” inom cloud computing.

Läs mer om Spring Source
http://www.springsource.org/

Fredrik Svensson

Regionchef Karlstad och Göteborg

+46 70-603 36 35
fredrik.svensson@redpill-linpro.com