Tourist Online A/S, som utvecklar och marknadsför system för onlinebokning av hotell, bed & breakfast, resorts och semesterbostäder, har valt Redpill Linpro som leverantör av en total migration från Oracle miljö till Open Source.

I fortsättningen blir TouristOnlines verksamhet baserad enbart på Open Source-teknik, eftersom företaget har valt Redpill Linpro som en ny leverantör av deras affärskritiska IT-miljö. Genom denna affär ersätts TouristOnlines traditionella leverantörer såsom Oracle:

”TouristOnlines ville flytta till en samlad, enhetlig, IT-miljö för att bättre matcha våra höga krav på drift och vidareutveckling av den mycket komplexa IT-system som är hjärtat i vår internetbaserade verksamhet. För oss blev det dags för en 100%-ig satsning på Open Source, som ger många fördelar för företaget – däribland stora besparingar. Vi hoppas samtidigt på att kunna göra livet lättare för vår tekniska avdelning. Valet av samarbetspartner föll på Redpill Linpro eftersom de är ledande inom området och från början visade de att de förstod vår verksamhet och kunde axla den komplexa uppgiften,” säger VD Morten Krarup, TouristOnline.

Ordern, som ligger i miljonklassen, innebär en migrering av drift från Oracle till Open Source-databasen PostgreSQL – inklusive konsulttjänster, utbildning och support. Dessutom tillkommer uppgradering av JBoss från version 4 till 7 samt hosting och nytt CMS-system:

”På TouristOnline har vi jobbat med Open Source under de senaste 13 åren och vi har sett många affärsmässiga fördelar – både när det gäller att spara pengar, användarvänlighet och flexibilitet. Därför kändes det naturligt att vi, som många andra företag, nu flyttar över hela vår IT-miljö till en Open Source-lösning. Vår internetbaserade verksamhet bygger på ett komplicerat system som ska vara driftsäkert 24/7. Redpill Linpro började därför med en workshop för att tydliggöra hur en flytt direkt från Oracle till PostgreSQL kunde ske, utan driftstörningar. Därefter fick vår personal en gedigen utbildning i det nya systemet samt praktisk hjälp, på hög nivå, under själva migreringen, som naturligtvis är mycket kritisk för en verksamhet som vår, en verksamhet som aldrig har stängt,” säger VD Morten Krarup, TouristOnline A/S.

Redpill Linpro levererar totallösningen, rådgivning och fullt stöd även av hårdvara, drift av operativsystemet och applikationer som körs.