Efterfrågan på Open Source-baserade lösningar är stor och Redpill Linpro har därför startat en omfattande rekryterings- och resursförsörjningskampanj. ”Vi söker resurser inom i princip varje del av våra lösningsområden och geografier”, skriver företaget som samtidigt har etablerat ett traineeprogram.

”Framgångarna på marknaden har lett till ett stort behov av att utöka vår duktiga skara av medarbetare med fler människor som tror på öppenhet och användning av öppen programvara på samma sätt som vi gör”, skriver Redpill Linpro.

Redpill Linpro, Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom Open Source, har under de senaste månaderna styrt om leveransen av sina tjänster för att fokusera på kundens helhetslösning. Redpill Linpro är fortfarande det ledande bolaget i Norden kring tillhandahållet av tjänster för implementering av verksamhetskritiska Open Source-lösningar.

”Efterfrågan på våra Open Source-baserade lösningar är stor och vi har därför startat en omfattande rekryterings- och resursförsörjningskampanj. Vi söker resurser inom i princip varje del av våra lösningsområden och geografier. Vi har etablerat traineeprogram för dig som är relativt ny på arbetsmarknaden eller precis är på väg ut på den. I tillägg söker vi erfarna arkitekter och utvecklare inom Java området som är redo att ta nästa steg i karriären”.

Genom att Redpill Linpro är partners till de viktigaste spelarna inom Open Source-området och ofta levererar deras utbildningar kan vi utbilda och certifiera våra egna konsulter. Om de interna utbildningarna inte skulle vara tillräckliga eller vi behöver tillföra ny kompetens tar vi hjälp av externa utbildningar inom t ex arkitektur som leder till certifiering.

Ansvariga inom respektive lösningsområde ansvarar vidare för att se till att vi utvecklar vår kompetens enligt en individuell plan. Vi säkerställer på det sättet att vi har den kompetens Redpill Linpro behöver för att leverera de bästa lösningarna och att individerna som jobbar i verksamheten känner att man utvecklas i rätt riktning.

”Det är ingen slump att två tredjedelar av de som går vidare till annat arbete efter sin tid på Redpill Linpro är redo att starta eget, eller hamnar i ledande arkitekt eller chefspositioner i andra företag. Det är inte bara vi som förstått att Open Source är det rätta valet för den som vill ta nästa steg i karriären”.

Stor efterfrågan på Open Source-kompetens och lösningar

”Utvecklingen på IT marknaden i stort och på Redpill Linpro i synnerhet har varit enorm den senaste tiden. Genom att bygga lösningar baserade på våra egna datacenters (bland annat på Sätterstrand) och baserade på Open Source plattformar har vi lyckats ställa om vår leverans från expertkonsultbolag till lösningsorientering på ett sätt som jag inte trodde skulle vara möjlig. Det visar sig att infrastrukturen för cloud och världsledande öppna plattformar inte bara för våra kunder möjliggör ökade möjligheter till Business Execution Speed, utan också gör att vi kan öka vår egen leverans och Business Execution Speed”, säger Anders Liling, vd på Redpill Linpro.

”Efterfrågan på vår kompetens och våra lösningar under den inledande delen av 2015 har varit fantastisk. Vi gjorde under slutet av det förra året en omställning där vi tankemässigt utmanade oss själva och vår verksamhet som expertkonsulter inom olika Open Source plattformar, för att istället fokusera vår kunskap och leverans på kundorienterade lösningar. Framgången för detta sätt att arbeta har varit direkt och både vi i verksamheten och våra kunder uppskattar fokuset på vad vår leverans ger kunden för resultat. Mot bakgrund av denna framgång kommer vi nu att starta ett rekryteringsprogram för att öka vår kapacitet att leverera lösningar på våra kunders problem med världsledande Open Source plattformar och nya driftslösningar som grund. Vi söker både de som jobbat en stund och letar efter nästa utmaning i arbetslivet, såväl som de som ännu inte börjat jobba eller har kortare erfarenhet för vårt nyetablerade traineeprogram. Karlstadkontoret ingår också i denna satsning”, säger Fredrik Svensson, Kontorschef Karlstad hos Redpill Linpro.

Om rekryteringsprogrammet

Redpill Linpro lanserar en omfattande kampanj för att hitta mer kompetens primärt till affärsområdet Java Solutions. Java Solution inom Redpill Linpro levererar lösningar inom områdena Integration, ECM och Java Enterprise. Våra lösningar baseras på produkter som Mule/Anypoint platform, WSO2, Jboss/WildFly. Apache Servicemix, Apache Camel, Alfresco, Drupal med flera. Vi söker nu kompetens inom alla dessa lösningsområden på alla kontor där vi har verksamhet (Stockholm, Göteborg, Karlstad, Oslo och Köpenhamn). Vi söker både dig som har varierande grad av erfarenhet samt dig som söker ditt första jobb eller precis har börjat din karriär. Genom individuella kompetensutvecklingsplaner och vårt traineeprogram kan vi matcha dig oavsett vart i karriären du befinner dig. www.redpill-linpro.com/about-us/career

Fredrik Svensson

Regionchef Karlstad och Göteborg

+46 70-603 36 35
fredrik.svensson@redpill-linpro.com

Redpill Linpro
Drottninggatan 6
65224, Karlstad

+46 (0) 54 15 09 40

sales.se@redpill-linpro.com

https://www.redpill-linpro.com/