Redpill Linpro har tillsammans med grundaren av en av de mest populära transformeringprodukterna, Open Source-licencierade Smooks, tagit fram en utbildning som ska hjälpa utvecklare att bli mera produktiva och samtidigt förstå olika strategier för transformering och hur de kan implementeras.

Utbredningen av tjänsterorienterad arkitektur har satt ökat fokus på en helt ny disciplin inom utveckling. En stor del av arbetet handlar om att transformera meddelanden mellan olika format och tekniker så att en löst kopplad meddelandearkitektur kan erhållas, vilket är en av själva hörnstenarna i tjänsteorienterad arkitektur.

”Vi tror att det finns ett stort behov av och intresse för Smooks-utbildningar och vi är naturligtvis mycket glada att vi som första bolag i världen nu kan erbjuda marknaden det. Att vi dessutom kommer att ha möjlighet att erbjuda kursen på världsbasis gör att vi stärker vår position som ledande Java/JEE Open Source-aktör ytterligare”, säger Benneth Christiansson, Curriculum Manager, Redpill Linpro.

”Redpill Linpros långa och gedigna erfarenhet av att leverera utbildning i kombination med deras erfarenhet av att leverera SOA-lösningar borgar för att detta blir en kurs där deltagarna kommer att känna att de får värdefulla kunskaper kring Smooks, som de kan använda i sitt dagliga arbete”, säger Tom Fennelly, grundare av Smooks och Core developer.

Kursen erbjuds i Skandinavien och genomförs också i London samt San Francisco.