Redpill Linpro är utvecklingspartner kring Simply Scouting System – ett Open Source-baserat verksamhetssystem för Norska Scoutförbundet som snart införs även för Svenska Scoutförbundet.

När Norska Scoutförbundet 2008 behövde ett nytt verksamhetssystem övervägde de flera olika alternativ. Traditionellt väljer många medlemscentrerade organisationer ett klassiskt CRM-system som anpassas för organisationens speciella behov. Det Norska Scoutförbundet valde att låta utveckla en helt egen lösning, som baseras på öppen programvara. Det nya systemet ”Simply Scouting System” sattes i drift i maj 2009 och har sedan dess utvecklats kontinuerligt.

”Vi kan konstatera att vi fått ett mycket flexibelt och kraftfullt medlemssystem och eftersom delning är en värdering som ligger nära scoutrörelsens kärnidé är det naturligt för oss att låta andra använda systemet”, säger Karen Johanne Strömstad, generalsekreterare för Norska Scoutförbundet.

Sommaren 2011 står Sverige arrangör för Scouternas version av OS – ett gigantiskt scoutläger som genomförs vart fjärde år. 30.000 scouter från 150 länder beräknas delta. Organisationen kring World Scout Jaboree 2011 använder redan nu samma system som Norska Scoutförbundet och snart kommer också Svenska Scoutförbundet att implementera samma lösning.

”Vi ser en fantastiskt potential i det här samarbetet och har massor med spännande idéer för framtiden, som kommer att ge oss ännu mer tid över för scouting. Tillsammans har vi full strategisk kontroll över systemet, som är den administrativa och kommunikativa kärnan i vår verksamhet”, säger Helena Kaså Winqvist, generalsekreterare för Svenska Scoutförbundet

Samtidigt hoppas både Strömstad och Kaså Winqvist att fler organisationer, framför allt inom scoutrörelsen, kommer att vara intresserade Simply Scouting System.

Redpill Linpro är utvecklingspartner kring Simply Scouting System och de är imponerade av scouternas initiativ:

”Det här är ett skolexempel på hur organisationer och företag kan använda Open Source för att utveckla och dela lösningar. Scouterna kan här ses som föregångare och det finns stora ekonomiska och strategiska vinster för dem att hämta. Vi kommer att få se många liknande projekt i framtiden”, säger Anders Liling, VD för Redpill Linpro i Sverige.

Fredrik Svensson

Regionchef Karlstad och Göteborg

+46 70-603 36 35
fredrik.svensson@redpill-linpro.com

Redpill Linpro
Drottninggatan 6
65224, Karlstad

+46 (0) 54 15 09 40

sales.se@redpill-linpro.com

https://www.redpill-linpro.com/