För nästan fyra år sedan tog Mikael Hyensjö steget till att bli egen företagare. Han hade då en bakgrund som Business Intelligence-konsult inom flera företag och idag jobbar han i det egna bolaget Qbim med att visualisera affärsdata och olika typer av processer för att hjälpa företag att ta bättre beslut. 

Berätta om QBIM

QBIM hjälper företag att fatta rätt beslut, något som inte alltid är så lätt. Det gäller att ha rätt underlag, förstå läget och analysera det rätt. 

På vilket sätt skapar du värde för dina kunder? 

Fler inom organisationen behöver veta vad som händer men behöver få det presenterat på olika sätt med möjlighet att ta fram rapporter själv när man behöver dem, så kallad self-service tjänst. Här behövs då enkla lösningar som visualiserar processerna på ett lätt sätt. Jag kan hjälpa företag med att sätta upp en enkel rapportlösning i Qlik eller Power BI. 

Under året har jag jobbat med att skapa en leverantörsportal på plattformen Microsoft Azure. Den skapar arbetsflöden i olika processer med möjlighet att använda enkla rapporter med mätbara mål samt använda avancerad visualisering med Power BI för att kunna analysera inköp, leveransprecision, reklamationer och ledtider. I portalen publiceras även nyckelvärden från processer som försäljning, order och lager.

Vilka är dina kunder? 

Idag jobbar jag mot tillverkande företag och retail och har jobbat med  Apple Svergie, Konsum Värmland, Atlas Copco, Partnertech, Branäsgruppen, XR Logistics, Mondi, Kavli,  Elkem, Fellesköpet, Spendrups  och Westmatic. 

Varför går du med i Compare? 

Då jag är egenföretagare vill jag nätverka med andra konsultkollegor. Det känns roligt att bidra till klusterkänslan med andra värmländska bolag inom min nisch. Jag går också med för att hitta nya potentiella kunder, det går inte att göra allt själv och jag behöver vidga möjligheterna till att söka kompetens och samarbeten. Digitaliseringen sker nu och jag tror verkligen vi kan hjälpas åt här i Värmland.

På vilket sätt kan du bidra till digitaliseringen i Värmland? 

Jag ser ett tydligt trendbrott med molnbaserade lösningar genom Power BI och Microsoft Azure. Idag kan du lägga ditt företags statistik i molnet och använda enkla visuella verktyg för publicering och distribution av rapporter, där man själv kan publicera och bjuda in sina kollegor.

Vad tror du är viktigt för att Värmland ska växa? 

Att företagen i Compare är öppna och tar in projekt som inte alltid är helt klara. Genom samarbete kan man prova sig fram till en lösning och därmed få till bättre innovationer. Jag tror att det är viktigt att vi blir starka och duktiga på vår hemmamarknad, lite mer ”Power by Värmland”, som jag uttrycker det. 

Läs mer om QBIM här>>

Text och foto: Hanna Grevillius 

QBIM
Karlstad Business Center, Tynäsgatan 10
65216, Karlstad

46733322922

mikael.hyensjo@qbim.se

http://qbim.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss