Prathusha Pandipati med kollegan Andreas Rådesjö, Evry.

Vi har i en tidigare artikel uppmärksammat Prathusha Pandipati, en kvinna från Indien som kom till Sverige som nyutbildad programmerare. Genom Folkuniversitetets Korta vägen fick hon kontakt med Compare som förmedlade en praktikplats hos intressentföretaget Evry. Nu har hon fått förlängd praktikperiod.

Hur har ditt praktikupplägg sett ut? 

Efter annonsen kom ut så fick jag ganska snabbt praktik hos Evry. Jag har varit där i snart tre månader och har varit hos Evry 40 timmar per vecka. Min praktik via Korta vägen avslutas den 25 maj men jag har fått förlängd praktik genom Arbetsförmedlingen fram till September. Det känns jätteroligt! 

Vad får du jobba med på Evry?

Jag jobbar med webbutveckling och att utveckla system inom skogsbranschen. Jag arbetar i .NET-miljö, C#, webbutveckling i ASP.NET och Umbraco. Jobbar också med agil utveckling och med att genomföra nya funktioner och felsökning av problem.

Vad har praktiken på Evry betytt för dig?

Praktiken har inneburit en stor möjlighet för mig. De släppte in mig på ett bra sätt trots att jag inte hade någon erfarenhet. Praktiken gav mig en bättre bild av ingenjörsyrket samt erfarenhet av hur det fungerar på ett stort företag. Jag växte som person och är nu mer självsäker när jag tar mig an nya utmaningar. Jag är stolt över att kunna sätta Evry som  arbetsgivare på mitt CV och jag är övertygad om att de kunskaper och kontakter jag har fått, kommer att vara till stor nytta i framtiden.

Vad är den största lärdomen från praktiken på Evry?

Jag har lärt mig dels hur processen och arbetssätten går till i projekt (SCRUM) men också hur olika programvaror och verktyg fungerar. Och inte minst har jag även fått insyn i arbetsmiljön och lärt mig mingla med kollegor på jobbet.

Text: Hanna Grevillius

Evry
Tullhusgatan 1A
65226, Karlstad

+46 (0)54 17 70 00

info@evry.se

http://www.evry.se/